Žena dala bez rozmyslu výpoveď v práci: Týchto 5 vecí zistila hneď po tom, ako si uvedomila, čo urobila

Zdroj: thinkstockphotos.com

Mala už dosť pracovného stereotypu, mala pocit, že nežije, len prežíva. Ráno vstať, ísť do práce, večer sa vrátiť, ísť spať a opäť ten istý kolotoč dookola. Preto si povedala dosť. Bez toho, aby si našla iné, nové zamestnanie, sa mladá žena Anna Lundbergová rozhodla dať výpoveď. Nerozmýšľala, čo bude potom, no rýchlo na to prišla. Pozrite sa, čo zistila, keď sa stala nezamestnanou.

 

 

 

  1. Nie je to až také strašné, ako sa môže zdať
    Je jednoduchšie zostať v práci, ktorá vás možno úplne nenapĺňa, no poskytuje benefity v podobe pravidelného príjmu. A keď by ste si už mali začať hľadať novú prácu, začnete sa presviedčať, že vám v súčasnom zamestnaní vlastne ani je tak zle. Takisto často úraduje aj lenivosť človeka – nechce sa mu pripravovať životopis či motivačný list. Keď sa však rozhodnete opustiť túto komfortnú zónu, prekvapí vás, čo zažijete. Budete mať pocit, že ste dostatočne silný na to, aby ste všetko zvládli a hlavne, budete opäť cítiť, že váš život je vo vašich rukách, nie v rukách zamestnávateľa. Bude len na vás, ako naložíte so slobodou, ktorú získate. Môžete začať podnikať, vzdelávať sa, cestovať, čítať knihy alebo si len jednoducho pár mesiacov oddýchnete pred tým, ako si začnete hľadať novú prácu.
  2. Musíte si stáť za svojím rozhodnutím
    Vaše okolie rozhodnutie dať výpoveď pravdepodobne nezoberie tak, že vám budú bezhranične fandiť a pochvalne vás tľapkať po pleci. Pravdepodobne budú vaše rozhodnutie spochybňovať, budú sa pýtať, či už máte iné, nové zamestnanie a aké sú vaše plány ďalej. Možno vás to otravuje, no musíte ich pochopiť: bývanie, šeky a účty nepustia, peniaze človek k životu jednoducho potrebuje. Namiesto otrávených a mrzutých odpovedí radšej ľudí okolo vás uisťujte, že ste si všetko dobre premysleli a máte pripravený skvelý plán - odporučte im, aby sa nechali prekvapiť.
  3. Dokážete žiť z menej peňazí než doteraz
    Ak už máte nastavený istý životný štandard, myslíte si, že ak by ste mali žiť z menej peňazí, pravdepodobne by ste to nezvládli. Nie je to však tak. Aj Lundbergová potvrdzuje, že keď sa stala nezamestnanou, výrazne sa zmenil jej prístup. Ako zamestnaná s pravidelným príjmom si často kupovala oblečenie, ktoré nepotrebovala, míňala bez toho, aby myslela na budúcnosť. Keď sa však ocitla bez príjmu, dobre zvážila, na čo bude míňať peniaze. Viac chodí pešo, nekupuje si predražené kávy, neplatí si prémiové služby – a už sa necíti previnilo. Uvedomila si, že tým, ako mala pravidelný príjem peňazí a ten sa zvyšoval, rástli aj jej výdavky. Vďaka skúsenosti ako nezamestnaná si uvedomila, na čo sa oplatí míňať peniaze – na cestovanie, rodinu a priateľov, oplatí sa odkladať si peniaze do budúcnosti. Teraz už nemíňa na materiálne veci, ktoré v živote tešia iba krátko.
  4. Máte oveľa viac možností, než si myslíte
    Veľa ľudí si myslí, že ak by dali v práci výpoveď, nastala by katastrofa. Pravdou ale je, že ak by ste boli nútený hľadať si novú, lepšiu prácu, zistili by ste, že možností je naozaj veľa. Nenašli ste pracovné  ponuky vo vašom okolí? Skúste sa poobzerať o inzerátoch aj z inej pracovnej oblasti. Stále nič? Presuňte sa na mape ďalej a rozšírte okruh hľadania. Ak nezaberie ani to, zvážte možnosť práce v zahraničí. Je to  len o tom, čo ste ochotný pre získanie práce urobiť.
  5. Nič netrvá večne
    Ani zlá práca, ani to, že ste bez práce. Vždy sa dá všetko zmeniť, zlepšiť, napraviť. Je len na vás, čo ste ochotný pre to urobiť.

Viac o téme: Výpoveď v práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy