8 viet, ktoré by ste si mali opakovať, ak máte pocit, že ste najväčší smoliar na svete

Zdroj: Getty Images

Aj vy ste už zažili menej úspešné pracovné momenty? Premýšľate, či má vaše podnikanie zmysel? Chýba vám motivácia a surfujete po internete, no ani neviete, čo hľadáte? Ako prekonať letargiu či chvíľkovú pracovnú krízu? Cesta ku každému úspechu vedie cez neúspech a prekážky. A len ten, kto vydrží a nenechá sa odradiť, je víťaz. Ak vám chýba niečo, čo by vás "nakoplo" v časoch najväčšej beznádeje, máme pre vás riešenie. Týchto 8 viet si opakujte, keď prestanete veriť sám v seba.

 

  1. Každý z nás má každý deň rovnaký počet hodín na dosiahnutie svojho cieľa, 24 hodín - nie viac, nie menej.
    Všetci na Zemi dostali na deň rovnaký počet hodín. Záleží len na vás, ako tieto hodiny využijete a ako chcete daný deň prežiť.  Bill Gates, Warren Buffett, Richard Branson... Aj oni majú každý deň k dispozícii „len“ 24 hodín, tak ako vy. Tak ak to dokážu oni, prečo nie aj vy?
  2. Niektorí z najúspešnejších ľudí na svete boli odmietnutí stokrát, no sto prvý raz úspech dosiahli.
    Vedeli ste, že lnihy J.K. Rowlingovej boli odmietnuté dvadsiatimi vydavateľstvami? Pozrite sa, kto je táto žena dnes a aký život si žije. Nezáleží na tom, koľkokrát vás odmietli, stále je nádej, nezabúdajte na to.
  3. 20% vašich problémov tvorí 80% vášho nešťastia.
    Staré Paretovo pravidlo hovorí, že 20% vášho úsilia sa môže rovnať  80% výsledkov. Hneď ako si to uvedomíte, môžete identifikovať 20% vašich problémov, vyriešiť ich a tak odstrániť zo svojho života.
  4. Ak nepoviete čo chcete, nikdy to nedostanete.
    Ľudia sa vždy sťažujú a nariekajú, že nedostanú to, po čom túžia. Pamätajte si ale, že nemusíte čakať, jednoducho choďte a vezmite si to. Ani pečený holub vám do lona len tak nespadne. Samo sa nikdy nič nestane a nevyrieši. 
  5. Aj malé kroky vedú k veľkému úspechu.
    Poznáte firmy ako Apple, Google, Amazon, Dell a mnohé ďalšie? Tieto, dnes úspešné firmy, začali v garáži. Vypracovali sa a zarobili miliardy dolárov. Všetky tieto spoločnosti začali ako maličké firmy a až časom sa rozrástli do tej podoby, v akej ich dnes pozná celý svet.
  6. To, čo môžete spraviť dnes, neodkladajte na zajtra. Zajtrajšok už totiž nemusí prísť.
    Nikdy s istotou nemôžete povedať, že zajtrajšok určite bude. Každé ráno sa zobúdzate s tým darom, že môžete začať nový deň. Smutnou realitou je, že jedného dňa tu môžete byť a iný už nie.
  7. Musíte okúsiť dno aby ste okúsili vrchol.
    Myslíte si, že ste sami, ktorí sa ocitli na samom dne? Mnoho vplyvných osobností by sa bez pádu na úplné dno nevedelo odraziť a k vrcholu by sa tak nikdy nedostali.
  8. Najcennejšia vec, ktorú v živote máte, je čas. Nie je neobmedzený a preto s ním narábajte múdro
    Viac ako priatelia, majetok, práca, financie či vaša kariéra je váš ČAS. Čas je najcennejším majetkom, ktorý v živote máte. Napriek tomu väčšina ľudí zaobchádza s časom nerozvážne. Vždy si môžete zarobiť viac peňazí, nájsť si novú kariéru alebo si kúpiť nové auto, ale ČAS si kúpiť nemôžete. Preto si vyberajte spôsob, akým ho budete tráviť.
Viac o téme: Úspech Motivácia
  • Autor: © Zoznam/kch
  • Zdroj: Zdroj: wealthygorilla; Foto: gettyimages
 
Staršie správy
Staršie správy