7 návykov, ktoré rapídne zlepšia váš život: Bude sa vám do nich chcieť pustiť?

Zdroj: thinkstockphotos.com

Máte pocit, že vám život krivdí vo všetkých smeroch? Práca nie je taká, akú by ste si priali, osobný život stagnuje a vaše zdravie tiež pokrivkáva? Nemusí to tak byť. Váš život je len vo vašich rukách a môžete ho zmeniť. Nebude to ľahké a bude vás to stáť veľa úsilia a odvahy, no ak vytrváte a budete veriť sám v seba, dosiahnete svoje ciele a svetu ukážete vašu vylepšenú verziu seba samého. Osvojte si nasledujúce návyky a váš život dostane nový rozmer.


 

  1. Plňte si svoje veľké sny
    Áno, je krásne relaxovať, sledovať skvelý film alebo sa stretnúť s priateľmi pri dobrej večeri. Namiesto toho, aby ste pracovali dlhšie na svojom vysnívanom projekte, ktorý potrebuje vašu pozornosť, chodíte do telocvične? Prestaňte obetovať to, po čom túžite najviac zo všetkého, za to, čo momentálne chcete. Okamžitá radosť z príjemných chvíľ je neskutočne lákavá, ale nie vtedy, keď je na úkor vášho vysnívaného projektu, ktorý vám môže pomôcť vybudovať zázemie a sebavedomie. Prestaňte obetovať vašu budúcnosť za krátkodobé radosti.
  2. Preč s výhovorkami
    „Nejde to, lebo ...“ alebo „Rada by som, ale ...“ Ak neustále hľadáte dôvod či ospravedlnenie, prečo neuskutočníte svoj sen, nikdy sa vám to nepodarí. Nastal čas, aby ste prevzali zodpovednosť za váš život.  Skončite s výhovorkami a chyťte svoj život pevne do rúk. Tu a teraz je ten správny čas. Kedy, ak nie začiatkom nového roka?  Šťastie vám nespadne priamo do náruče, musíte sa o oň pričiniť.
  3. Čo si kto myslí, nie je váš problém
    Kto? Čo? Ako, prečo a načo? To sú otázky, ktoré vás majú zneistiť. Každý vás začne rozoberať a riešiť, na sociálnej sieti sa zrazu objaví množstvo komentárov. Nedovoľte, aby vás ľudia odradili od toho, čo naozaj chcete. Nedovoľte, aby vám vraveli, kto ste, čo máte alebo nemáte robiť. Robia to len preto, že vám v skutočnosti závidia odhodlanie a guráž. Závidia, že máte tú odvahu si vziať to, po čom túžite a oni tú odvahu nemali. Napredujte a to, čo si kto myslí, vám môže v skutku jedno. A možno aj dve.
  4. Keď cvičíte, máte dobré nápady
    Nový rok si žiada zmenu. Ak sa chcete cítiť lepšie, zmeňte oblečenie alebo vyskúšajte nový šport. Pri športovaní sa vyplavujú do krvi endorfíny a tie vás robia šťastným. Uvoľňujú stres a pomáhajú vyčistiť aj vašu myseľ. Aj keď sa po cvičení budete cítiť fyzicky unavený, vaša psychika bude stabilná, myseľ ostrejšia a nové nápady budú prichádzať ako na povel - a ani sa „nezapotíte“.
  5. Nerozptyľujte sa
    Stále mrkáte očkom na svoj inteligentný telefón alebo počas práce na dôležitom projekte pravidelne kontrolujete sociálne siete? Ak toto na sebe spozorujete, rýchlo sa tohto zlozvyku zbavte. Vedomé či nevedomé rozptyľovanie ešte nikomu k úspechu nepomohlo.
  6. Nie ste obeť, ale dravec
    Akú cestu si zvolíte? Je ľahšie byť obeťou života, stále sa len sťažovať nad nespravodlivosťou sveta. Taký ale život je, vitajte! Čo keby ste si ale vybrali tú ťažšiu cestu? Buďte dravec! Majte svoj život pod kontrolou a buďte pánom svojho času. Čím skôr to pochopíte a prestanete sa ľutovať a obviňovať všetkých na okolo, tým skôr príde vami túžobne očakávaná zmena.
  7. Strach je zbraňou ľudstva 
    Bojíte sa? Potom, ako sa hovorí, nechoďte do lesa. Každý úspešný človek minimálne raz v živote zažil zlyhanie. No nevzdal sa. A preto je úspešný. Prestaňte sa báť a pustite sa s chuťou a entuziazmom do svojho projektu. Ak vás len predsa niekto bude súdiť, budú to ľudia, ktorí sami v živote neuspeli.
Viac o téme: Nový rok Motivácia
  • Autor: © Zoznam/kch
  • Zdroj: Zdroj: Forbes; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy