7 jednoduchých spôsobov, ktorými donútite vášho šéfa, aby vás miloval

Zdroj: Getty Images

Povedzme si na rovinu, zapôsobiť na šéfa chce každý zamestnanec, aj keď to mnohí popierajú. Nik nechce ostať na „chvoste“, najmä keď sa rozdeľujú prémie a odmeny. Čo môžete spraviť pre to, aby váš šéf „zbožňoval“ a boli ste jeho obľúbencom? Tu je niekoľko možností.

 

 

 

 

  1. Za každých okolností buďte profesionál
    Ak sa v práci objaví nový systém alebo nový softvér, rýchlo sa ho naučte. Majte na pamäti svoje správanie a konajte vždy profesionálne (aj keď máte zlý deň). Dodržujte etiketu na pracovisku, vyplatí sa vám to.
  2. Nervozitu a zlé návyky nechajte doma
    Bývate často nervózny a obhrýzate si nechty? Doma si takéto niečo môžete dovoliť, v práci ani omylom. Sledujte, ako váš šéf zvláda všetky, aj tie ošemetné situácie decentne, s pokojnou tvárou. Je prísny, ale spravodlivý? Nech je jeho štýl akýkoľvek, vezmite si jeho správanie za svoje. Buďte kópia šéfa a zároveň ostaňte sám sebou. To je skvelý spôsob, ako môžete budovať váš vzťah. V žiadnom prípade ho ale "nekopírujte", ani jeho návyky či chôdzu. Povedie to zaručene ku katastrofe.
  3. Majte svoj názor
    Nie je nič horšie ako zamestnanec, ktorý nemyslí a v podstate je len platenou figúrkou. Ak by váš šéf chcel niekoho, kto by súhlasil so všetkým, čo povie, kúpil by si papagája, nie? Musíte ukázať, že vždy máte svoj názor. Nedovoľte ostatným, aby vám diktovali, ako máte myslieť, čo máte robiť a ako to máte robiť. Ste osobnosť s vlastným úsudkom a existuje dôvod, prečo vám bola ponúknutá práca na danej pozícii. V tejto hre „kto z koho“ prežijete, ak budete mať nápady a silné argumenty.
  4. Prekonajte šéfove očakávania
    Je fajn, že si plníte svoje úlohy, že dokončite dané projekty v termíne uzávierky a máte ukážkovú pracovnú dochádzku. No skúste prekročiť svoj tieň, svoje povinnosti v prospech projektu alebo samotnej spoločnosti. Ukážte, že ste spoľahlivý a spravte niečo, čo síce nie je vo vašej náplni práce, ale vášho šéfa to nadchne. Uvidí snahu a tá sa naozaj cení.
  5. Buďte iniciatívny
    V akejkoľvek situácii sa ocitnete, vždy buďte iniciatívny. Ak vám bolo povedané, že máte niečo urobiť daným spôsobom, no vy nájdete produktívnejšiu a nákladovo efektívnejšiu metódu, implementujte svoj nápad. Šéf si vás isto zapamätá.
  6. Nevytvárajte problémy, ale riešenia
    Je skvelé, že ste zistili nedostatky v projekte alebo odhalili problém, ktorý si vyžaduje okamžitú pozornosť. No poukázaním na to môžete manažérovi spôsobiť akurát tak stres a infarkt. Skúste okrem tohto aj priniesť riešenie. Ukáže vás to vo svetle kreativity a budete ten, ktorý vie intuitívne riešiť problémy!
  7. Vaša akcia, vaša zodpovednosť
    Všetci robia chyby, ale nie každý si ich vie aj priznať. Viete, aký je znak dôveryhodného a poctivého zamestnanca? Prevziať zodpovednosť za svoje konanie - to je alfa omega všetkých pracovných, ale aj súkromných vzťahov. 
Viac o téme: Obľúbený Šéf
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: carreeraddict; Text: kch; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy