8 viet, ktoré nevyslovte na vianočnom večierku: Zabráňte katastrofe, radšej si zapchajte ústa

darčeky, vianoce, peniaze, nákupy, darček, stromček, párty, vianočný, večierokdarčeky, vianoce, peniaze, nákupy, darček, stromček, párty, vianočný, večierok

Vianočné večierky. To je kopec dobrého jedla, prípitkov a dobrej zábavy. V tomto opojení sa však ľahko môže stať, že vyrieknete niečo, čo budete neskôr ľutovať. Na aké vyjadrenia by ste si na vianočnom večierku mali dať pozor? Týchto osem viet si radšej nechajte pre seba, pre vašu kariéru to bude lepšie.

 

 

 

 

 

  1. Som do teba zaľúbený/á odo dňa, kedy som sem nastúpil/a
    Vianočný večierok, na ktorom sa zvyčajne podáva aj veľa alkoholu, nie je vhodné miesto na vyznanie citov kolegovi či kolegyni. Možno sa vám to v danej chvíli zdá ako dobrý nápad, zrazu máte sebavedomie, ktoré vám celé roky chýbalo, nenechajte sa však oklamať. Alkohol spôsobí, že nebudete vedieť odhadnúť správny moment a vzťahy s dotyčným či dotyčnou na pracovisku sa po tomto vyznaní môžu radikálne zmeniť – až tak, že vám to nebude príjemné. Obzvlášť pozor si dajte na to, ak ide o zadané osoby, v tomto prípade si svoje city si nechajte to, čo cítite, iba pre seba.
  2. Ty si ale sexbomba! Ukáž sa mi ešte!
    Je rozdiel povedať kolegovi alebo kolegyni, že mu to v jeho/jej oblečení pristane, dajte si však pozor, aby ste to s komplimentmi neprehnali a vaša pochvala neskĺzla do obťažovania (hoci len slovného). Na kolegyne a kolegov sa pozerajte primárne ako na osoby, s ktorými potrebujete vychádzať a pracovať, nie sú vhodnými objektmi túžby. A pravdepodobne nechcete, aby ste získali nálepku chlipníka a pôsobili otravne, však?
  3. Šéfko, fakt som rád, že pre vás robím, mali by ste mi ale zvýšiť plat
    To, na čo v reálnom živote nemáme odvahu, sa často zmení po požití alkoholu. Možno sa na vianočnom večierku zabávate so šéfom, vládne dobrá nálada, neťahajte však do toho peniaze. Je to nevhodné a hlavne, na danom mieste váš šéf nemôže nič urobiť. Oveľa lepšie urobíte, ak za ním prídete v práci a porozprávate sa s triezvou hlavou o tom, čo sa dá urobiť s vaším platom.
  4. Náš šéf je totálny *****!
    A možno vášho šéfa neznášate, pretože si myslíte, že je neschopný idiot. Aj taká je občas realita vo firmách. Ale pozor, nepustite si na vianočnom večierku ústa na špacírku, nikdy neviete, kto vás počúva (aj keď sa možno zdôverujete blízkemu kolegovi). Po požití alkoholu človek stráca obozretnosť a opatrnosť a tak neviete, ku komu sa vaše vyjadrenia dostanú. Nenarobte si zbytočné problémy.
  5. Ja už v tejto firme dlho nebudem, chystám sa dať výpoveď
    Možno ste to v danom momente ani nemysleli vážne, no váš kolega to zobral ako hotovú vec. A teraz ju rozširuje ďalej a ďalej. Tak sa z nerozvážneho vyjadrenia môže stať hotová vec, na ktorú sa vás bude pýtať nadriadený. Povesť lojálneho zamestnanca si tým veru nevybudujete.
  6. Počul/a si, že...?
    Klebety a ohováranie na vianočný večierok nepatrí, odpustite si ho. Prišli ste predsa stráviť príjemný čas a zabaviť sa s kolegami.
  7. Poďme si rýchlo nabrať všetko jedlo!
    Možno je naozaj vašou hlavnou prioritou dobre sa najesť na vianočnom večierku. Nepôsobte však ako chamtivý človek, ktorý do seba natlačí, čo to dá. Klesnete tak v očiach kolegov.
  8. Koľko zarábaš?
    Ako sme už povedali, téma peňazí sa na vianočný večierok naozaj nehodí. Nie je vhodné zneužiť zníženú ostražitosť potúženého kolegu, aby ste z neho vymámili, koľko zarába. Zároveň hrozí, že sa vám prezradí číslo, ktoré vás akurát len rozhnevá, pretože bude výrazne vyššie ako to, ktoré zvyčajne vidíte na vašej výplatnej páske. Túto otázku vytiahnite až vtedy, keď budete obaja plne pri zmysloch.
Viac o téme: Vianočný večierok
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy