7 znakov, že ste normálny, obyčajný človek: Nebuďte na seba príliš prísny, toto isté prežívajú milióny ľudí na celom svete

Zdroj: Getty Images

Každý z nás chce byť v niečom najlepší. Niekedy však postačí byť obyčajným, normálnym človekom, alebo sa k tomu aspoň priblížiť. To platí najmä vtedy, ak máte pocit, že vám niečo v živote chýba alebo sa vám nedarí. Niekedy však stačí vedieť, že to, čo vás trápi, rieši množstvo ďalších ľudí na celom svete. Nebuďte preto na seba príliš prísny, nemajte pocit, že ste jediný, koho trápia tieto problémy.

 

 

  1. Necvičíte toľko, koľko by ste mali
    Ak nie ste nadšený športovec, netrápte sa. Stále je menší počet ľudí, ktorí sa rozhodnú svoj voľný čas zasvätiť aktívnemu cvičeniu. Na druhej strane však nie je v poriadku, ak zanedbávate svoje zdravie. Nemusíte začať chodiť do posilňovne alebo si platiť osobného trénera, stačí, ak sa budete zdravo stravovať a doprajete si dostatok pohybu – skúste prechádzky, ľahkú turistiku, nenáročné športy. Možno si tak nájdete nový spôsob, ako príjemne a prospešne tráviť čas.
  2. V práci trpíte „syndrómom podvodníka“
    Týmto syndrómom údajne trpí až 70% ľudí. Neviete, o čo presne ide? Týka sa aj vás, ak máte v práci pocit, že váš úspech je nezaslúžený. Na druhej strane, je dobré znamenie, ak si o sebe myslíte, že nie ste taký dobrý ako vaši kolegovia. Ukazuje sa totiž, že ľudia, ktorí sú naozaj nekompetentní a neschopní, si tento fakt vôbec neuvedomujú a výrazne preceňujú svoje schopnosti.
  3. Váš čistý mesačný príjem má 3 číslice
    Možno priemerný plat rastie, pre mnohých Slovákov zostáva realitou, že v čistom sa jeho suma premietne do 3 číslic.  Ak vám výplata na účet dorazí ako 4-ciferné číslo, patríte k nadpriemeru. Obyčajní ľudia však musia bežne vyžiť z menšej sumy. Týka sa to aj vás a nevyhovuje vám to? Skúste si pohľadať ďalší zdroj príjmu, zaujímavé brigády aj z vášho mesta si môžete pozrieť tu.
  4. Máte pôžičku
    Pretože vlastné bývanie sa inak než hypotékou zabezpečiť nedá, keďže nemáte dostatok vlastných prostriedkov.  Alebo sa stala neočakávaná situácia, ktorá vás donútila požičať si peniaze? Nie ste jediný, život je nepredvídateľný. No aj keď už nejakú tú pôžičku máte, snažte sa vynaložiť čo najväčšie úsilie na to, aby ste ju čím skôr splatili.
  5. Vaše IQ je okolo 100
    Pokiaľ ide o inteligenčný kvocient, u väčšiny ľudí sa pohybuje od 85 po 115. Ukázalo sa však, že priemerný výsledok je okolo 100. Bolo by skvelé mať nadpriemerné IQ, ukazuje sa však, že ani život génia nie je jednoduchý a niekedy by ste s nimi ani nemenili.
  6. Máte zhruba 6 blízkych priateľov
    Nemusíte byť hviezdou všade, kam prídete. Je skvelé podávať si s každým ruky a vymeniť si zdvorilostné frázy, takéto vzťahy však budú s veľkou pravdepodobnosťou povrchné. Je lepšie mať ozajstných priateľov, ktorých môžete porátať na prstoch jednej ruky, no budete vedieť, že čokoľvek sa stane, budú tu pre vás v akejkoľvek situácii.
  7. Nie ste šťastný
    Máte pocit, že vám v živote chýba šťastie? Nie ste sám. Ako vyplýva zo štúdií, dlhodobé pocity šťastia deklaruje len málo ľudí. Trápi nás toho veľa. Nenaplnené životné očakávania, spoločenská situácia, korupcia a škandály... Toto všetko nás v živote ovplyvňuje. Na druhej  strane, vždy existuje spôsob ako zlepšiť to, čo vás trápi. Zistite, čo vám v živote spôsobuje najväčšie vrásky a napravte to. Už vydanie sa na cestu za šťastím vám môže pomôcť cítiť sa lepšie.
Viac o téme: Spokojnosť Šťastie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: jm; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy