Matematik prezradil, ako vyhral v lotérii: Okabátil systém, vyhral 14-krát a išiel na predčasný dôchodok

Zdroj: Getty Images

Kto by nechcel vyhrať v lotérii? Získať obrovskú kopu peňazí a splniť si všetky svoje sny. Prestať chodiť do práce, kúpiť si veľký dom, poriadne auto, rozmaznávať sa. Veríte pri zaškrtávaní čísel na šťastie? Pravdepodobne robíte chybu. Rumunsko-austrálsky matematik totiž prišiel na to, ako sa dá systém obísť a vyhrať. S radami, čo presne treba robiť, sa podelil aj s ostatnými.

Je 4-krát väčšia šanca, že do vás udrie blesk než ako by ste mali vyhrať v lotérii. To ale, zdá sa, neplatí pre Stefana Mandela, rumunsko-astruálskeho ekonóma, ktorý v lotérii vyhral už 14-krát. Prvé dve výhry sa mu podarilo získať v rodnom Rumunsku, kde sa snažil zarobiť peniaze pre svoju rodinu, aby mohli opustiť komunistickú krajinu. Jeho vtedajší mesačný plat bol okolo 76 eur. Presťahoval sa do Izraela a neskôr do Austrálie, kde sa usadil. Tu v lotérii vyhral až 12-krát.

Ak sa aj niektorým šťastlivcom podarí vyhrať, väčšinou im zakrátko z výhry nič nezostane. Minú ju na domy a drahé autá, v automatoch alebo na oblečenie. Aj preto sa odporúča, aby každý výherca v lotérii mal svojho finančného poradcu, ktorý mu pripraví plán, ako tieto peniaze použiť správne na zabezpečenie lepšej budúcnosti. Výherca by si vraj mal okrem poradcu zabezpečiť napríklad aj právnika a šikovného účtovníka.

A práve právnik mohol pomôcť Mandelovi, matematikovi, ktorý okabátil systém jednej z lotérií. To bol dôvod, prečo sa dostal v Izraeli do väzenia na 20 mesiacov. Jeho postup síce bol v danom čase legálny, neskôr sa (po odhalení Mandelovho systému) pristúpilo k sprísneniu podmienok. Dnes by už Mandelov postup nefungoval, nie je totiž možné kúpiť celý kotúč tiketov a vytlačiť si ich doma. Práve to sú totiž dve kľúčové podmienky v Mandelovom postupe, ako vyhrať lotériu.

6 krokov, ako sa Mandelovi podarilo vyhrať v lotérii

  1. Vypočítajte maximálny počet možných kombinácií. (Ak ide o lotériu, v ktorej musíte zaškrtnúť 6 čísel od 1 po 40, maximálny počet možných kombinácií je 3 838 380.)
  2. Nájdite lotérie, v ktorých je jackpot troj a viacnásobne vyšší ako počet možných kombinácií.
  3. Získajte dostatok peňazí na zaplatenie každej kombinácie. (Mandel dal dokopy 2 524 ľudí - investorov, ktorí mu požičali peniaze – spoločne investovali do lotérie.)
  4. Vytlačte si tikety s každou možnou kombináciou. (Kedysi to bolo legálne. Dnes sa už môžu tikety kúpiť iba v obchode).
  5. Doručte tikety do autorizovaných obchodov.
  6. Vyhrajte peniaze. A nezabudnite vyplatiť investorov. (V roku 1987 Mandelovi išlo z celkovej výhry 1,3 milióna slušných 97-tisíc dolárov.)
Viac o téme: Výhra Jackpot Loto Lotéria Eurojackpot Peniaze
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: jm; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy