Stačí, aby ste každé ráno venovali 20 minút tomuto a prežijete šialený, ale šťastný deň

Zdroj: thinkstockphotos.com

Ráno zazvoní budík, vy ho vypnete a tým spustíte lavínu, ktorá sa vám nevyhne. Zaspíte do práce, zápcha na cestách a nahnevaný šéf. Hovorí vám niečo Murphyho zákon? „Ak sa niečo môže pokaziť, tak sa to pokazí.“ A výsledok? Vaše plány na úspešný deň sú v nedohľadne. Riešenie? 20 minút ranného rituálu a váš deň bude šialene úspešný! Je to jednoduché! Človek potrebuje prijímať stravu, aby mohol fungovať a mozog potrebuje šťastie, aby mohol fungovať. Mozog, ktorý je doslova opitý hormónmi šťastia, lepšie zvláda stres a každodenné situácie.

New York Times spolu so spisovateľom Shawn Achor a jeho knihou The Happiness Advantage odporúča ranný rituál, ktorý zvýši vaše pozitívne myslenie.

  1. Vizualizácia najpozitívnejšieho momentu z minulého dňa
    Že nemáte čas? Trvá to len dve minútky. Napíšte si na papier najpozitívnejší okamih za posledných 24 hodín a prežite všetky pocity a emócie ešte raz.
  2. Pošlite milý e-mail
    Nemusíte sadať k počítaču. Vezmite si mobil do ruky a za dve minútky mate napísaný email. Nielenže sa vy budete cítiť fajn, zároveň potešíte toho, kto ten mail práve číta.
  3. Buďte vďační
    Zatvorte oči a poďakujte! Poďakujte, či už za prijatie do práce, zvládnutú skúšku, uzdravenie blízkeho alebo za to, že ste mali šancu začať nový deň. Buďte optimistický a uvidíte pohár poloplný, nie poloprázdny. Vezme vám to len dve minútky vášho času.
  4. Cvičte
    Cvičenie ovplyvňuje mozog dvomi spôsobmi. Zaplaví ho endorfínmi, takzvanými "hormónmi šťastia", ktoré znižujú stres a pomáhajú optimálne myslieť. Cvičením zároveň spravíte niečo pre svoje celkové fyzické zdravie. Desať až pätnásť minút denne a budete vo forme.
  5. Meditujte
    Len tak seďte, nasávajte energiu a nechajte myšlienky plynúť. Hlboký nádych a hlboký výdych. Váš mozog dostane viac kyslíka a vy ucítite pokoj na duši.

Na toto všetko vám postačí 20 minút, plus desať minút sprchy a ste ako znovuzrodený. Želáme Vám krásny a úspešný deň.  

Viac o téme: Šťastie Rituál
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: kch; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy