5 viet, ktoré by ste nemali vysloviť, keď je nablízku váš šéf: Dajte si pozor na ústa

Dať si pozor na jazyk na pracovisku je rada hodná zlata. Nikdy totiž neviete, kto práve počúva alebo kto ide okolo, keď vy vo vypätej situácii vypustíte zo seba všetko to, čo vás trápi a hnevá. Aby ste sa vyhli zbytočným nedorozumeniam a možným následným nepríjemnostiam, nikdy nevyslovte týchto päť viet. Neviete totiž, či nablízku nie je práve váš šéf.

 

 

 

  1. Vôbec sa mi nechce pracovať
    To síce môže byť pravda, nie je to ale niečo, čo by sa malo dostať do uší vášho šéfa. Túto vetu preto radšej vymeňte za nenápadný povzdych. Únava či náročné obdobie môže spôsobiť, že už máte práce po krk. To je občas prirodzené, pre vašu kariéru vak bude lepšie, ak si to necháte iba pre seba.
  2. Toto je hrozná firma!
    Možno vás vytočil kolega alebo len pol roka neopravený kávovar, držte svoje emócie radšej na uzde. Neviete, či náhodou nepôjde okolo váš šéf, prípadne kolega, ktorý vašu vetu pretlmočí ďalej v takej verzii, že si vás až zavolajú „na koberček“. Ak nie ste spokojný, nefrflite a radšej sa začnite obzerať po lepšom pracovnom mieste.
  3. To je taký *****!
    Vulgarizmy by mali byť na pracovisku tabu. Predovšetkým ak je tak nastavená firemná kultúra. Dajte si pozor, aby ste takto nikoho nepočastovali – či už ide o zákazníka alebo klienta. Ak si chcete ponadávať na šéfa, radšej si zahryznite do jazyka a so všetkým, čo si o ňom myslíte, sa zverte doma partnerovi. V kolegoch by ste možno tiež našli poslucháčov, nikdy však neviete, či si to nechajú iba pre seba.
  4. Končím, dávam výpoveď
    Možno to poviete len tak, keď ste už vyskúšali všetko, no počítač stále nefunguje. Ak však pôjde šéf okolo a bude túto vetu počuť vytrhnutý z kontextu, ani nebudete vedieť ako a môžete si nájsť skutočnú výpoveď.
  5. Je mi to jedno, to nemám v náplni práce
    Opäť jedna z nie práve najšťastnejších viet. Ak totiž pôjde šéf okolo, ukážete mu, že robíte len to, čo máte pridelené a nie ste ochotný vykonať niečo navyše. Firmy si však vážia zamestnancov, ktorí vystupujú aktívne a majú ochotu urobiť pre firmu aj to, čo je nad rámec ich povinností.

 

Viac o téme: Práca Pozor na ústa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: thejobsmenu; Text: jm; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy