Toto by ste od šéfa strpieť nemali: Ak od neho počúvate tieto vety, dajte výpoveď

Zdroj: Getty Images

Sú vety, ktoré by ste v práci jednoducho počuť nemali. A ak by ste ich náhodou počuli, na nič nečakajte, nenahovárajte si, že to nič neznamená, dajte výpoveď. Ak vám totiž šéf dáva najavo, že o vás a vašej práci takmer nič nevie a nechce vedieť, že váš názor preňho nie je zaujímavý, nie je o čo v danej firme stáť. Pozrite sa na osem viet, ktoré by dobrý šéf nemal nikdy vysloviť.

 

 

 

  1. Na čom to vlastne teraz pracuješ?
    Ak sa váš nadriadený spýta túto otázku, je to jasný signál, že sa o svojich podriadených vôbec nezaujíma. Je jeho náplňou práce byť informovaný o tom, na čom práve pracujete a čo vás najbližšie čaká.
  2. Prepáč, zase som zabudol, ako sa voláš
    Ak si váš šéf opakovane nevie zapamätať vaše meno, veľa to hovorí o tom, ako pristupuje k svojim zamestnancom a čo preňho vlastne znamenajú.
  3. Vďaka za nápad, ale....
    Ešte ste ani nepredniesli celú svoju ideu a už vás zastavili? Zamestnávateľ, ktorý neocení váš vklad a vynaloženú energiu, si nezaslúži zamestnanca ako ste vy.
  4. Teraz nemám čas
    Je ťažké dostihnúť vášho šéfa? Samozrejme, každý z nás má čo robiť – od okamihu, keď vstúpi do firmy až dovtedy, kým z nej neodíde. Ak sa však s nadriadeným dokážete porozprávať iba pri náhodnom stretnutí v kuchynke, niekde je chyba. Je to váš šéf a mal by si nájsť čas na to, ak potrebujete vyriešiť pracovné, ale napríklad aj súkromné záležitosti.
  5. Ja som na teba úplne zabudol!
    Zabúda váš nadriadený na stretnutia s vami? Dohodnete si čas aj termín a on vás nechá čakať? Je to jednak jeden z prejavov neslušnosti, no taktiež dokonalá ukážka toho, ako mu na svojom zamestnancovi – teda na vás, (ne)záleží.
  6. Na tvoje miesto čakajú desiatky uchádzačov
    Ak váš šéf otvorene alebo aj nepriamo naznačí, že vaše zotrvanie v danej práci závisí od toho, ako sa vyspí, alebo od toho, či si dovolíte otvoriť ústa, nečakajte, kým sa tak stane a začnite sa obzerať po novom mieste.
  7. Pozri sa, ako to robí Peťo/Skús byť ako Saša
    Ak vás nadriadený pravidelne porovnáva s vaším kolegom či kolegyňou, nie je to dobré znamenie. Každý z nás je jedinečný, má iný systém práce. Ak váš šéf hľadá rovnakých zamestnancov ako cez kopírovací papier, nech sa páči – môže ich začať hľadať.
  8. Zabudol si, kto je tu šéf?
    Ak sa na vás šéf oborí s touto otázkou po vašom nevinnom vtipe či žarte, alebo jednoducho po vyjadrení vášho názoru, dajte si pozor – na tomto pracovisku nie ste rovnocenným partnerom.
Viac o téme: Nadriadený Šéf
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy