Táto práca nie je pre vás: 4 znaky, že by ste si mali začať hľadať nové zamestnanie

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Nenávidíte vášho šéfa, máte pocit, že naplno nevyužívate svoj potenciál, vaša práca vás už viac nenadchýna? Nie ste jediný. Neznášať svoju prácu je jedna z najčastejších sťažností. To, že daná práca pre vás nie je tá pravá, môže mať aj ďalšie, zdanlivo nijako nesúvisiace, prejavy: únava a nedostatok energie (symptóm, že vám chýba inšpirácia), častejšie popíjanie alkoholu či nadmerné rozhadzovanie peňazí. Toto všetko naznačuje, že nie ste šťastný a je načase to zmeniť.

Ak sú vám nasledujúce štyri body dobre známe, mali by ste začať konať. Novú príležitosť na lepšiu prácu nájdete možno aj tu.

  1. Vaša práca brzdí vás rast
    Od prvého dňa robíte stále to isté? Hovorí sa, že ak „nekŕmite“ svoju myseľ, zakrpatiete, zaostanete. Vaša práca by vás totiž mala posúvať vpred, robiť lepším, odvážnejším a sebavedomejším. Skúste zhodnotiť, ako je to s vami - rastiete z roka na rok? Môžete byť v nejakom zamestnaní aj 7 rokov, ak sa ale nič nenaučíte, sú premrhané. Namiesto takto „zabitých“ rokov by bol pre vás omnoho lepší hoci aj jeden rok, ale bohatý na nové poznatky, skúsenosti a rast. Nemrhajte svojím drahocenným časom.
  2. Vaša práca vás robí podráždeným (a sťažujete sa na ňu každému)
    Ako vyzerá konverzácia s vašou rodinou či priateľmi, keď sa rozprávate o práci? Ak ste podráždený, nervózny a nepríjemný, nie je to v poriadku. Ak o vašom zamestnaní nedokážete povedať nič pekné a neustále sa sťažujete, popozerajte si aktuálne pracovné ponuky.
  3. Nezaujíma vás nič navyše, čo súvisí s vašou prácou
    Ak máte prácu, ktorá milujete, máte kopec energie na sledovanie všetkého, čo s ňou súvisí. Sledujete novinky, zisťujete si podrobnosti, nechcete, aby vám čokoľvek ušlo – záleží vám predsa na tom, aby ste boli čo najviac informovaný. Vďaka tomu totiž rastiete a robíte si svoju prácu lepšie. Že u vás to tak nie je? Nemáte už energiu na to, aby ste sa ďalej vzdelávali a rozširovali svoje poznatky? Nečakajte, novú prácu potrebujete ako soľ.
  4. Už dlhšie uvažujete o zmene povolania
    Ak sa u vás už dlhšie objavujú myšlienky o zmene zamestnania, asi tušíte, že to nie je v poriadku. Nech už sú dôvody akékoľvek, myšlienky na „útek“ neveštia nič dobré. Je totiž pravdepodobné, že sa budú objavovať čoraz častejšie a čoraz intenzívnejšie. Ak už máte v sebe dlhšie pocit, že toto pre vás nie je to pravé, neodkladajte to. Naberte odvahu a vyberte sa za zamestnaním, v ktorom vás takéto pochybnosti nebudú trápiť.
Viac o téme: Zmena práce
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: jm; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy