Za svoje nešťastie si môžete sami: Zbavte sa týchto 11 vecí a uvidíte, ako sa vám zmení život

Zdroj: pixabay

Máte pocit, že je k vám život nefér? Že ostatným sa dejú len šťastné náhody, majú dôvody na radosť, no vám všetko prekazí a tak sa nemôžete tešiť zo života? Prestaňte sa ľutovať a sťažovať, musíte len zmeniť uhol pohľadu a začať žiť inak. Ako? Stačí, ak sa rozlúčite s nasledujúcimi 11 zlozvykmi, ktoré vám do života nič dobré nedávajú. Pozor, zbaviť sa ich nie je ľahké, zvládnete to?

 

 

 

  1. Vzdajte sa obviňovania
    Prestaňte hádzať vinu na iných, nezvaľujte svoju situáciu na smolu či nešťastie. Naučte sa prijať zodpovednosť za svoj život – to, čo sa vám deje, závisí vo veľkej miere práve od vás.
  2. Vzdajte sa túžby mať vždy pravdu
    Veľa ľudí chce mať za každú cenu pravdu, trvajú na nej, aj keď tým môžu riskovať napríklad koniec dobrého priateľstva. Stojí to však za to? Ak sa ocitnete v hádke, opýtajte sa sám seba: „Chcem mať radšej pravdu, alebo chcem byť k človeku dobrý?“ Zvážte si, či je vaše ego naozaj také veľké.
  3. Vzdajte sa potreby mať všetko pod kontrolou
    Je to totiž skutočne náročné a nie vždy sa vám to aj podarí. Niektoré veci sa proste vyvíjajú sami a nedokážete ich ovplyvniť. Budete sa cítiť lepšie a spokojnejšie, ak jednoducho akceptujete, že život si niekedy razí inú cestu než tú, ktorú by ste si predstavovali.
  4. Vzdajte sa sebaponižovania a obmedzovania sa
    Prestaňte si hovoriť, že ste nanič alebo že sa vám aj tak nepodarí dosiahnuť to, po čom túžite. Ste tým jediným, kto vás dokáže motivovať a najviac podporiť. Zmeňte prístup k samému sebe. Podporujte sa a opakujte si, aký ste šikovný a že všetko zvládnete. Verte vo svoje vlastné schopnosti.
  5. Vzdajte sa kritizovania
    Nekritizujte veci, udalosti či ľudí okolo vás. Odpustite si predovšetkým kritiku voči ľuďom. Áno, všetci sme odlišní, vo svojej podstate sme však všetci rovnakí – všetci chceme byť šťastní, chceme ľúbiť a byť ľúbení a túžime po tom, aby sme boli chápaní. Nehodnoťte iných, neviete prečo sú takí, akí sú.
  6. Vzdajte sa sťažovania sa
    Ak nie ste s niečím spokojný, neustálym frflaním a sťažovaním sa nič nedosiahnete. Namiesto toho sa konečne rozhýbte a zmeňte to.
  7. Vzdajte sa potreby ohúriť iných
    Prestaňte sa snažiť byť niekým, kým nie ste. Ak vás ľudia nemajú radi pre to, akí ste, vyslúžite si falošný záujem či obdiv – a ten vám šťastie neprinesie.
  8. Vzdajte sa odmietania zmien
    Byť vo svojej komfortnej zóne je príjemné. Ak z nej však nevykročíte, nikam sa neposuniete. Nevnímajte zmeny ako niečo zlé a aj keď vám budú proti srsti, uvidíte, že nimi len získate.
  9. Vzdajte sa strachu
    Ten vás totiž len brzdí a nedovolí vám dostať sa tam, kam chcete. Bojujte proti nemu, snažte sa ho poraziť. Ak sa budete báť niečo urobiť, vždy sa sám seba spýtajte: „Čo najhoršie sa mi môže stať?“
  10. Vzdajte sa výhovoriek
    Prestaňte sa vyhovárať, prečo sa niečo nedá, prečo niečo nemôžete urobiť . Určite dobre poznáte staré známe, že kto chce, hľadá spôsoby, no ten, čo nechce, hľadá dôvody. Rozhodnite sa, kam chcete patriť. Medzi tých, ktorí nič nerobia a iba sa vyhovárajú, alebo medzi tých, ktorí majú odvahu pustiť sa do plnenia svojich snov?
  11. Vzdajte sa života, ktorí od vás iní očakávajú
    Nežite podľa očakávaní iných ľudí, takto šťastný naozaj nebudete. Je to váš život, preto si ho spravte takým, aby ste s ním boli spokojný predovšetkým vy.
  12. Vzdajte sa minulosti
    Nelipnite na niečom, čo je už dávno preč. Zahoďte smútok a nostalgiu za tým, čo sa nevráti. Časy sa zmenili a vy tiež. Nežite v predstavách, ktoré už nie sú realitou. Pozerajte už len vopred a myslite na to, ako budúcnosť využiť vo svoj prospech.
Viac o téme: Nešťastie Smútok
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: upliftconnect; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy