Ste psychicky silný človek? Tieto znaky prezradia, že zvládnete viac než ostatní

Byť silným a odolným človek je dôležitá schopnosť, ktorá výrazne zľahčuje fungovanie v živote. Sú ľudia, ktorí túto výsadu dostali do vienka, ak však vy medzi nich nepatríte, nemusíte zúfať. Naučiť sa odolávať, zvládať prekážky a mať vnútornú silu - toto všetko sa v sebe dá vybudovať. Chcete vedieť ako? Toto sú znaky psychicky silného človeka.

 

 

 

  1. Vysoké EQ
    Emocionálna inteligencia je príznačná pre duševne silných ľudí. Sila a odolnosť psychickej stránky človeka totiž spočíva v pochopení a tolerovaní iných ľudí, ale tiež v schopnosti vyrovnať sa s negatívnymi emóciami.
  2. Sebavedomie
    Psychická odolnosť a sebavedomie idú ruka v ruke. Ľudia s veľkou mentálnou odolnosťou nemajú problém pustiť sa aj do náročných úloh, pretože si dostatočne veria a vedia, že prekonaním týchto výziev zlepšujú samých seba a zvyšujú tak aj svoju duševnú silu.
  3. Vedieť povedať nie
    Nedovolia, aby na nich niekto tlačil a vedia tiež byť dostatočne asertívni, aby vyjadrili svoju nespokojnosť či nesúhlas. Možno si poviete, že táto vlastnosť nie je ničím výnimočná, je však veľa ľudí, ktorí majú strach niekoho odmietnuť alebo mu povedať nie.
  4. Vyhýbanie sa negatívnym ľuďom
    Vedia totiž, že mať toxických ľudí vo svojom okolí nie je žiadnym prínosom, skôr naopak.
  5. Otvorenosť zmenám v živote
    Nechcú totiž stagnovať, ostať na jednom mieste. So zmenami sa spájajú aj výzvy, ktoré - ako sme písali vyššie, radi prekonávajú.
  6. Odmietanie podriadiť sa neúspechu
    Jedna z výsad duševne silných ľudí – vedia, že neúspech automaticky neznamená, že je všetko stratené. Neúspech považujú skôr za fázu, ktorú sa snažia čo najskôr preklenúť a zmeniť na úspech.                                                                                  
  7. Odmietanie strácať čas chybami
    Ak sa stal prešľap, neanalyzujú ho stále dookola, „nesypú soľ do rany“ tým, že si neustále opakujú, čo mohli urobiť inak alebo lepšie.
  8. Odmietanie porovnávať sa
    Vedia totiž, že každý vyniká v niečom inom a nech by sa akokoľvek snažili, nemôžu byť dokonalí vo všetkom a porovnávanie by prinieslo len žiarlivosť  a rozhorčenie. Preto radšej na sebe pracujú, zlepšujú sa a snažia sa dosiahnuť profesionálnu úroveň v oblasti, v ktorej sú dobrí.
Viac o téme: Psychická odolnosť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: huffingtonpost; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy