10 dôkazov, že ste úspešný človek, aj keď sa vám to možno nezdá

Ako by podľa vás znela definícia úspechu? Tá, ktorá rezonuje v dnešných časoch, je asi jasná. Byť finančne zabezpečený, užívať si luxus a nadštandard. Naozaj je to ale iba o tom? Nie je o to niečom dôležitejšom? O hodnotách, vnútornej spokojnosti a obyčajnom dobrom živote? Pozrite sa na 10 znakov, ako môže byť charakterizovaný úspech. Zabudnite na vily, autá a tučné bankové kontá, nasledujúce dôkazy sú vhodnejším opisom úspešného človeka. Ste ním aj vy?

 

  1. Dali ste zbohom toxickým ľuďom
    Mať okolo seba ľudí, ktorí vás oberajú o energiu, ktorí vás brzdia a nedovolia vám "rásť" a posunúť sa k niečomu lepšiemu - to je veľká stopka úspechu. Ak ste sa takýchto ľudí zbavili alebo ich s prehľadom ignorujete a už im nedovoľujete, aby sa k vám dostali bližšie, gratulujeme. 
  2. Na veci sa pozeráte s nadhľadom
    Niekedy je proste zlý deň. Niekedy sa vám proste nedarí, akokoľvek sa snažíte. Neznamená to však, že sa vzdáte. Viete, že čokoľvek zlé a nepríjemné sa stane, môžete sa z toho poučiť do budúcna.
  3. Nepotrebujete byť „stredobodom vesmíru“
    ​Všetci poznáme tých „úspešných“ ľudí, ktorí si myslia, že sú centrom vesmíru. Za skutočným úspechom však stojí schopnosť empatie – uvedomiť si, že aj ostatní ľudia majú svoje pocity a sny a sú rovnako dôležití, ako my. A že akokoľvek sa budeme snažiť, nemôžeme bez nich uspieť.
  4. Myslíte pozitívne
    Nádej a optimizmus sú základom šťastného života. Ak si budete veci v živote príliš pripúšťať, stanete sa zatrpknutým a nešťastným. Znakom úspešných ľudí je to, že sa na všetko pozerajú z tej lepšej stránky a aj tú najhoršiu situáciu dokážu nejakým spôsobom vylepšiť.
  5. Viete, že neúspech netrvá večne
    Naučili ste sa, že v živote nezažili neúspech iba tí, ktorí sa nikdy o nič nepokúsili. Ak vám nevyjde to, čo ste chceli, neznamená to, že ste neúspešný. Namiesto toho sa na úspech pozriete inak – ako na cennú skúsenosť.
  6. Nebojíte sa požiadať o pomoc, ak potrebujete
    Ak nemáte problém požiadať o pomoc, znamená to, že už nepotrebujete nikomu dokazovať, že ste dokonalý. Ukazuje to tiež, že sa nebojíte, ak ľudia objavia vaše slabé stránky a že ste pochopili, že nikto z nás nedokáže uspieť sám, bez pomoci iných.
  7. Viete iným dopriať úspech
    Jednoznačným znakom úspechu je schopnosť tešiť sa z úspechu niekoho iného – úprimne. Viete totiž, že ak sa niekomu darí, pre vás to neznamená nijakú stratu. A že podobný úspech môže o nejaký čas stretnúť aj vás.
  8. Vo vzťahoch nepotrebujete drámu
    Pamätáte si na časy, kedy vám stabilné a dlhotrvajúce vzťahy prišli nudné a rýchlo ste sa v nich začali nudiť? Ak už takúto „drámu“ vo svojom živote nepotrebujete a patrí do vašej minulosti, gratulujeme. Že preferujete stabilitu a budujete si zmysluplné vzťahy? Potom viete, čo je to úspech.
  9. Akceptujete to, čo nemôžete meniť a meníte to, čo môžete
    Je rozdiel medzi pesimizmom a praktickosťou. Ak sa blíži hurikán, nemáte šancu ho zastaviť. Ak však akceptujete fakt, že je na ceste k vám, môžete začať pracovať na tom, aby ste eliminovali možné škody.
    Možno vo vašej firme nastali organizačné zmeny a vás prepustili. Avšak namiesto toho, aby ste sa trápili, sa začnete sústrediť na objavovanie nových možností. Ak viete prevziať zodpovednosť aj za tie zmeny vo vašom živote, ktoré sa vám až tak nepáčia, je to jeden z najväčších indikátorov úspechu.
  10. Netrápite sa tým, čo si myslia ostatní
    Pretože veríte v seba samého a viete, že najdôležitejšie je to, aby ste boli najmä vy sám spokojný. Ak ste spokojný so svojím životom a so svojimi rozhodnutiami, nemáte dôvod dbať o názory iných ľudí.
Viac o téme: Úspech Úspešný človek
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy