Otočte svoj život o 180°: Na lepší a krajší život stačí týchto 10 vecí

Zdroj: gettyimages

Zdá sa vám, že vám niečo v živote chýba? Ste spokojný, no máte pocit, akoby vám chýbal posledný kúsok skladačky? Ten, vďaka ktorému by bol váš život naplnený? Môžete mať dobrú prácu, priateľov, no ak životu chýba iskra, stále budete nespokojný. Ak chcete, aby sa vo vašom živote niečo zmenilo a vy ste pocítili naozajstné šťastie, začnite robiť týchto 10 jednoduchých vecí, ktoré nič nestoja.

 

 

  1. Pomáhajte iným
    Máte skvelú prácu, dosahujete skvelé výsledky, no cítite sa trochu „prázdny“, nenaplnený? Nie je to prekvapujúce, keďže naše životy napĺňa a robí krajšími nielen úspech v kariére či peniaze na účte. Cítime sa dobre, ak pomáhame iným, ak prinášame radosť, ak niekoho potešíme - čo i len drobnosťou. Neveríte? Vyskúšajte.
  2. Buďte štedrý
    A nielen na Vianoce. Podeľte sa o to, čo máte a uvidíte, že vaša radosť sa znásobí. Nemusíte rozdať svoj majetok, pokojne sa stačí podeliť o dobrú náladu, myšlienky či obyčajný úsmev.
  3. Hýbte sa, cvičte
    Nemusíte to robiť nutne preto, aby ste mali dokonalú figúru. Cvičenie totiž redukuje stres a vyplavuje endorfíny - a práve tie sa vám „zídu“, keďže sa nazývajú aj hormóny šťastia.
  4. Jedzte zdravo
    Ťažké, mastné a nezdravé jedlá budú mať na vás rovnaký vplyv. Doprajte si preto radšej niečo ľahké a fit – urobíte tak niečo pre svoje zdravie, a to nielen fyzické, ale aj duševné.
  5. Trávte čas s vašimi najbližšími
    Tráviť čas s tými, na ktorých vám najviac záleží, nedokážu nahradiť peniaze, dobrá práca a vlastne ani nič ostatné. Život je príliš krátky, venujte preto čo najviac času vašej rodine a priateľom – rozprávajte sa, smejte sa a vychutnávajte si spoločné momenty.
  6. Zakážte si negatívne myšlienky
    Snažte sa tiež vo vašom živote vyvarovať negativistickým ľuďom. Tí, ktorí okolo seba šíria len pesimizmus a všetko vidia v čiernych farbách, vás šťastie nedodajú. Buďte radšej optimistom, dúfajte v to najlepšie a obklopte sa podobne uvažujúcimi ľuďmi – uvidíte tú zmenu.
  7. Choďte často do prírody
    Tráviť čas v prírode je niečo, čo vás osvieži a dodá vám kopec energie. Choďte do prírody tak často, ako sa len dá – najmä ak ste každý deň zatvorený v kancelárii, v aute alebo v hale.
  8. Obdarovávajte ľudí častejšie
    Nemusia to byť pritom len hmotné darčeky, postačí aj niečo, čo sami vyrobíte. Napíšete pre niekoho báseň, pochvalný e-mail alebo len milú sms správu, v ktorej zaželáte pekný deň. Začnite rozdávať šťastie a ono sa vám vráti.
  9. Odpúšťajte a zabúdajte
    Prechovávať v sebe zášť a nenávisť vám k pocitu šťastia nijako neprispeje. Zabudnite na to, čo bolo, naučte sa odpúšťať a uvidíte, ako ľahšie sa vám bude dýchať. Svoju pozornosť zamerajte radšej na budúcnosť a na to, čo všetko vás v nej čaká.
  10. Buďte sám sebou
    Nestrácajte čas prispôsobovaním sa a menením toho, aký ste. Ak chcete byť skutočne šťastný, akceptujte sám seba a začnite sa mať rád. Od toho je ku šťastiu skutočne len kúsok. 
Viac o téme: Šťastie Lepší život Zmena v živote
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: huffingtonpost; Text: es; Foto: gettyimages.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy