Oblečenie, ktoré nepatrí do práce: Tieto kúsky radšej nechajte doma

Ak máte v zamestnaní voľnosť v rámci výberu oblečenia, vážte si to, no zároveň myslite na to, že treba dodržať isté hranice. Vyhnete sa tak prípadným problémom. Sú totiž firmy, ktoré uplatňujú prísny dress code – v práci pre takéhoto zamestnávateľa by ste napríklad aj v najväčšej horúčave museli prísť v dlhých nohaviciach. A hoci sa už vo firmách čoraz menej trvá na formálnom biznis oblečení, neznamená to, že do práce môžete prísť v čomkoľvek. Pri výbere odevu by ste mali dodržať niektoré zásady a pravidlá, vďaka ktorým sa vyhnete možným nepríjemnostiam. Pozrite sa, na čo si dať pozor.

  1. Čokoľvek, čo by ste si neobliekli na stretnutie s klientom
    Do práce nemusíte chodiť nevyhnutne  v obleku s kravatou, no je dôležité, aby ste pôsobili ako profesionál. Zabudnite preto na legíny, tepláky, oblečenie do posilňovne, vyhnite sa tiež oblečeniu, ktoré by mohlo pôsobiť, že sa po práci chystáte na pláž – teda extra krátke šortky, žabky či kroksy. U mužov nie je vhodné nosiť tielka, u dám zas vyzývavé oblečenie.
  2. Roztrhané rifle
    Dať si do práce džínsy je úplne v poriadku. Odborník však radí, aby ste si vzali tie najslušnejšie vyzerajúce. Tie, ktoré majú diery, sú roztrhané a odhaľujú vaše telo, nechajte doma. Jednofarebné, tmavé rifle vyzerajú a pôsobia elegantne.
  3. Čokoľvek, čo by si váš šéf na seba neobliekol
    Ak neviete, v čom chodiť do práce, inšpirujte sa vaším nadriadeným. Myslite na to, aby ste sa obliekali pre prácu a pozíciu chcete dosiahnuť, nie pre tú, ktoré práve máte. Inšpirujte sa kúskami oblečenia vášho nadriadeného – ak uplatňujú biznis causal dress code, nasledujte ich. Ak si na formálnom oblečení nepotrpia, máte otvorené dvere prísť do práce aj v niečom ležérnom.
  4. Vaša obľúbená rozťahaná mikina
    Možno s ňou máte veľa zážitkov, ak však už vyzerá, že má najlepšie časy za sebou, nechajte si ju na voľné popoludnia po práci, na prechádzky či stretnutia s priateľmi.
  5. Čokoľvek, čo pokazí váš výzor
    Špinavé, roztrhané, nevyžehlené, príliš veľké alebo, naopak, príliš malé oblečenie vám plusové body nepridá. Výzor a dojem profesionála robia maličkosti, aj keď sa vám to možno nezdá.  Odborník tvrdí, že to, čo si obliekate, je odrazom toho, kto ste. A čo myslíte, čo o vás prezradia diery na oblečení, nevyžehlené či špinavé šaty?
Viac o téme: Oblečenie do práce Vhodný oed
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy