11 znakov, že márnite svoj život, no nechcete si to priznať

Zdroj: thinkstockphotos.com

Ako by ste zhodnotili svoj život? Ste s ním spokojný a nemenili by ste ho? Alebo snívate o tom, že by raz mohol byť lepší a krajší? Bolo by skvelé mať život, aké ste si vysnívali, však? Riešení je niekoľko. Buď naň budete čakať a dúfať, že raz príde, alebo prestanete márniť čas a zabojujete oň. Myslíte si, že vy svoj život nemárnite? Overte si to. Ak robíte niektoré z týchto vecí, zbystrite pozornosť a zvážte zmenu.

 

 

  1. Venujete príliš veľa času tomu, čo by ste nemali robiť
    Počítačové hry, televízie, surfovanie na internete, časté popíjanie alkoholu, nakupovanie... Pozrite sa na svoj život úplne seriózne. Na čo míňate vo svojom živote najviac času? A je to pre vás prospešné? Vedie vás táto činnosť k lepšiemu životu? Ak nie, prehodnoťte svoje každodenné aktivity a zamerajte sa na tie, ktoré vás a váš život naozaj obohatia.
  2. Často a veľa sa sťažujete
    Poznáte tých ľudí, ktorí sa neustále na všetko sťažujú? Na prácu, šéfa, partnera, deti, počasie – jednoducho na všetko. Nepatríte náhodou k tým ľuďom aj vy? Nešírite negatívnu energiu? Neustálym frflaním sa však nič nezmení – aby sa to pohlo k lepšiemu, musíte sa o to pričiniť. Takže namiesto hromženia a búchania päsťou do stola sa rozhýbte a zmeňte to, čo sa vám vo vašom živote nepáči.
  3. Nestaráte sa o svoju myseľ
    Školské časy môžu byť za vami, to však neznamená, že by ste nemali neustále pracovať na svojom rozvíjaní a ďalšom vzdelávaní. Vďaka tomu nebudete zaostávať za ostatnými.
  4. Nemáte nič, čo vám robí radosť
    Čo vám v živote robí radosť? Máte niečo, pri čom si dokonale oddýchnete, čo vás napĺňa a niekam posúva? Život bez koníčkov a záľub je smutný a premárnený, ak absentujú aj vo vašom živote, napravte to.
  5. Nemáte plány do budúcnosti
    Je skvelé žiť teraz a užívať si daný moment, nemali by ste však zabúdať na budúcnosť. Majte ciele a plány do budúcna, aby ste mali k čomu smerovať, na čo sa sústrediť a čo prekonávať.
  6. Trávite veľa času s ľuďmi, ktorí neprispievajú k vášmu rastu
    Pamätajte na staré známe „s kým si, taký si“. Vyberajte si do svojho blízkeho okolia ľudí, ktorí vás „potiahnu“, inšpirujú, motivujú, ktorí pre vás budú pozitívnym vzorom.
  7. Ste závislý od svojho telefónu
    Samozrejme, smarfóny sú geniálny vynález, bez ktorého by sa nám fungovalo asi len ťažko. Problémom však je, že sa od nich ľudia stávajú závislými. A čo je horšie, negatívne to ovplyvňuje aj medziľudské vzťahy. Veď sa len pozrite okolo seba v reštaurácii či bare – ľudia sa síce spolu rozprávajú, no ani sa nepozrú do očí, pretože sledujú obrazovky svojich telefónov. Zamyslite sa, aké miesto má vo vašom živote váš telefón.
  8. Míňate peniaze na zbytočnosti
    Peniaze, ktoré zarobíte, by ste mali vedieť míňať rozumne. Je skvelé urobiť si radosť novým oblečením či trendy „vychytávkami“, zamyslite sa však, ako to prospeje vášmu osobnému rozvoju. Naučte sa investovať svoje peniaze sám do seba, ale správne. Do ďalšieho vzdelávania, rozvoja, zlepšovania. Iba táto investícia sa vám vráti.
  9. Nestaráte sa o svoje telo
    Tak ako je dôležité starať sa o svoju myseľ, je potrebné starať sa aj o telo. Ak chcete byť zdravý, musíte si doprať kvalitné jedlo a nevyhýbať sa cvičeniu. Možno sa vám to nezdá, ale toto všetko vplýva na to, ako sa cítite.
  10. Zostávate vo svojej komfortnej zóne
    Pretože je vám tam príjemne a spokojne, to je jasné. Ak sa však budete takto „skrývať“ a nepostavíte sa aj tomu, čo vám je „proti srsti“ a čoho sa bojíte, nikam sa nedostanete. Lepší a krajší život sa často skrýva práve za tým, čoho sa najviac obávate. Naberte odvahu a postavte sa tomu čelom.
  11. Žijete život, ktorý sa vám nepáči
    Necítite sa šťastný? Dúfate, že sa to časom samo zlepší? Ak sa necítite spokojný so svojím životom, musíte to zmeniť. Začnite ho žiť tak, aby ste si ho užívali. Aby sa to ale stalo, musíte podstúpiť niekoľko zmien. Možno nebudú spočiatku príjemné, no vedzte, že na ich konci čaká zaslúžená odmena.
Viac o téme: Inšpirácia Motivácia Lepší život
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy