6 vecí, pre ktoré vás kolegovia začnú nenávidieť: Na toto si dajte pozor

Zdroj: Getty Images

Záleží vám na tom, ako vás vnímajú kolegovia v práci? Chcete mať s nimi dobré vzťahy? Možno chodíte do práce primárne kvôli zarábaniu peňazí či vnútornému naplneniu, je ale dôležité, aby ste sa v zamestnaní cítili dobre a príjemne. A k tomu prispievajú - či sa vám to páči alebo nie, aj vaši kolegovia. Ak však máte pocit, že od vás bočia, prípadne si s nimi neviete vytvoriť lepšie vzťahy, možno robíte niektorú z týchto šiestich chýb. Ak áno, okamžite s tým prestaňte.

 

 

  1. Neohovárajte
    Mirka má určite niečo s Peťom – aj keď sa tvária akože nič, vy na páriky na pracovisku predsa máte čuch! Dozvedeli ste sa od kolegu novinku? Nečakajte ani minútu a hneď ju posuňte ďalej. Takýmto spravaním si koledujete, že sa vám kolegovia budú oblúkom vyhýbať!
  2. S parfémom opatrne
    Nech už je váš parfém akokoľvek úžasný, nie ste v kancelárii sami a myslite na to, že vaši kolegovia nechcú dýchať vašu vôňu. Oveľa viac by privítali čistý vzduch. Preto radšej - ak chcete použiť svoj parfém, odíďte do uzavretej miestnosti. 
  3. Prestaňte byť chodiaci "vysávač" energie
    Prestaňte sa neustále sťažovať na nepríjemných kolegov, protivného šéfa, neochotného kuriéra, zúrivého vodiča MHD, taxikára, ktorý sa na vás neusmial, na jedlo na obede, ktoré je príliš studené, príliš teplé, alebo jednoducho nechutné. Ak budete stále nadávať na všetkých a všetko, môže stať, že sa o niečo neskôr už nebudete mať komu posťažovať.
  4. Nesťažujte sa neustále, že máte veľa práce
    Nestíhate, lebo mítingujete, posielate maily, telefonujete s klientami... A predsa máte čas vysedávať na káve v kuchynke, vybavovať súkromné telefonáty, žartovať s Milanom z marketingu a ... nepracovať.
  5. Nefrlite, že nestíhate, ak máte čas surfovať na internete
    Musíte si predsa pozrieť video s vtipnými mačiatkami, potom s tým psíkom, ktorý vyštekáva hymnu a do tretice si ešte prečítajte veľký horoskop o tom, čo vás čaká v láske, zdraví a v práci v druhej polovici roka.
  6. Menej je viac - a platí to aj v rozprávaní
    Možno to nie je vašou vinou, že ste urozprávaný typ človeka, uvedomte si však, že vaši kolegovia chodia do práce primárne pracovať. Je úplne v poriadku ak sa porozprávate, naučte sa však udržať rozhovory v zdravej a únosnej miere. Netýrajte kolegov hodinovými monológmi o vašich záľubách či zážitkoch.
Viac o téme: Kolegovia Vzťahy na pracovisku
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy