6 znakov, že ste úspešný človek, aj keď si to o sebe možno nemyslíte

Zdroj: thinkstockphotos.com

Zdá sa vám, že všetkým okolo vás sa darí, no len vy ste neúspešný? Kritériá úspechu sú nastavené v dnešnej dobe trochu zvláštne. O tom, že je človek úspešný, nehovorí ani tak jeho vzdelanie a intelekt, ale skôr to, či vlastní luxusné autá, lukratívne nehnuteľnosti a má priateľov na „správnych miestach“. Charakter a morálka sú skôr pre neúspešných – avšak to je len zdanie. Nenechajte sa oklamať, toto sú znaky skutočne úspešného človeka.

 

 

  1. Nie ste otrokom tejto doby
    Nenecháte si nikým a ničím diktovať, ako by ste mali žiť. Viete, že nepotrebujete oblečenie tejto značky, je vám tiež jasné, že nezáleží, aké drahé je vaše auto. Úspešný človek používa zdravý rozum a vie, že nemá zmysel zahltiť svoj život nezmyslami, ktorými nás kŕmia reklamy. Úspešní ľudia tiež nie sú otrokom peňazí. Mnoho ľudí im totiž úplne podľahlo, snažia sa ich získať stále viac, bezhlavo sa za nimi rútia a nakoniec si ich ani nemajú kedy užiť. Úspešní ľudia vedia, že peniaze majú slúžiť im, nie naopak.
  2. Staráte sa o iných
    Nie sú vám ukradnutí ľudia okolo vás, ktorí sú na tom horšie? Radi pomáhate a robíte svet okolo vás lepším a krajším? Gratulujeme, ste úspešný človek.
  3. Viete sa tešiť z „maličkostí“
    Kúpiť si niečo pekné na seba je krátkodobá radosť. Človek veľmi rýchlo zabudne na to, čo pribudlo do jeho šatníka. Úspešný človek sa však dokáže tešiť zo skutočných radostí života, ktoré mnohí prehliadajú, prípadne berú ako samozrejmosť. Medzi tie patrí napríklad užívanie si času stráveného s rodinou, výlet do prírody, ale napríklad aj zastavenie sa a započúvanie do spevu vtákov.
  4. Nepotrebujete chválu
    Úspešný človek nepotrebuje, aby ho jeho okolie zahŕňalo chválou. Sám totiž vie o svojich kvalitách a vie ich zhodnotiť bez toho, aby mu to iní pripomínali a opakovali.
  5. Neporovnávate sa s ostatnými
    Mark Twain raz povedal, že porovnávanie sa je vrahom radosti. Nemá zmysel neustále zisťovať, čo majú iní a čo vy a trápiť sa, že možno máte menej. Ak sa vás tieto malichernosti netýkajú, ste úspešný človek. Iba ten totiž vie, že najdôležitejšie je byť spokojný sám so sebou a nezávidieť iným, práve naopak – dopriať im.
  6. Máte všetko, čo k životu potrebujete
    Máte kde bývať, čo jesť, ste zdravý, okolo vás je rodina a vaši blízki? Čo viac by ste chceli? To, že sa ľudia vyvážajú na prehnane drahých autách, obývajú obrovské honosné vily, ktoré si ani nemajú šancu užiť, nie je znakom úspechu. Úspech je, ak žijete čestný a slušný život, máte charakter, morálne hodnoty, dobrú rodinu, ale napríklad aj kvalitné vzťahy, ktoré pretrvajú. To sa totiž za peniaze kúpiť nedá.
Viac o téme: Úspech Úspešný človek
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc.com; Text: es; Foto: thinkstockphtos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy