11 najväčších faux pas v práci: Na toto je kolegom trápne vás upozorniť

Jeden je otravný, druhý niekedy zapácha, iný chodí do práce ako na pláž. Čo by o vás povedali vaši kolegovia? Aký prívlastok by vám dali? Najčastejšími dôvodmi, pre ktoré vznikajú na pracovisku problémy, sú egoizmus, chýbajúce základy slušnosti, ale aj nedostatočná hygiena. Pozrite sa, čo patrí medzi najväčšie faux pas v zamestnaní a vyvarujte sa im.

 

 

 

  1. Zlý dych
    O hygienu vašej ústnej dutiny by ste nemali dbať len preto, aby ste nezapáchali kolegom, ale aj preto, aby ste ju udržali zdravú.
  2. Príliš veľa parfumu
    Mať zapáchajúceho kolegu vedľa seba je utrpenie. Preto je dobré, ak sa o seba staráte a používate aj nejakú tú vôňu. Vždy však platí, že menej je niekedy viac. Myslite na to, keď si na seba dávate parfum. Nepotrebujete chodiť s obláčikom vône okolo seba, zároveň váš parfum nemusí voňať každému.
  3. Nevhodné oblečenie
    Dámy, prísť do práce v neuveriteľne krátkych šortkách, z ktorých vám vykúka polovica zadku, je absolútne mimo. Nielenže je to maximálne nevhodné, ukáže to tiež, že vám chýba dostatok „chochmesu“ na to, aby ste vedeli rozlíšiť, aké oblečenie je do práce vhodné a ktoré si treba nechať na výlet na pláž.
  4. Ak si niečo požičiate, vráťte to
    Či už ide o pero, ceruzku, kalkulačku alebo len pár centov, ktoré vám chýbali, naučte sa vrátiť to, čo ste si požičali. Ak zabúdate, zapíšte si, čo ste si od koho požičali.
  5. Neberte z chladničky jedlo, ktoré nie je vaše
    Ak ste si do chladničky nič nedali, nemáte najmenší dôvod do nej liezť. Je absolútna drzosť, ak si vezmete jedlo, ktoré vám nepatrí.
  6. Nenoste si do práce aromatické jedlá a nejedzte ich pri stole
    Máte radi voňavé tvarôžky či kvargle, neviete si pomôcť a chcete si na obed dopriať domácu klobásu? Na tom nie je nič zlé, no mali by ste zvážiť, či sú to jedlá vhodné do práce. Ak už naozaj trváte na tom, že si ich dáte na obed, jedzte ich výhradne v kuchynke za zatvorenými dverami a priestor po sebe vyvetrajte. Vaši kolegovia nemajú povinnosť pohybovať sa v takomto „voňavom“ prostredí.
  7. Obzrite sa po sebe, keď odchádzate z toalety
    Nenechávajte nechutné „prekvapenia“ pre tých, ktorí prídu po vás. Pravdepodobne ani doma by ste neodišli z WC bez toho, aby ste nechali toaletu čistú.
  8. Nehrabte sa v kolegových veciach
    Ak nie je v práci a vy od neho niečo potrebujete, zavolajte mu a spýtajte sa, kde nájdete to, čo hľadáte.
  9. Nedožadujte sa pozornosti
    Ak vidíte, že váš kolega niečo rieši, nevynucujte si pozornosť. Neprerušujte ho, kým vám jasne nenaznačí, že teraz vás už počúva.
  10. Odložte telefón, ak sa s vami kolega rozpráva
    Ak si s vami kolega dohodol stretnutie, ukážte mu rešpekt a úctu a aspoň počas tohto stretnutia nedržte telefón v rukách.
  11. Pozor na zvuky, ktoré vydáva vaše telo
    Hoci sú pre ľudské telo prirodzené, do práce sa nehodia. Ak si potrebujete „uľaviť“ po dobrom jedle, nerobte to vedľa kolegu, presuňte sa na miesto, kde budete sami.
Viac o téme: Práca Kariéra Vzťahy s kolegami
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: rd.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy