6 problémov, ktoré trápia iba ľudí s nadpriemerným IQ: Sú známe aj vám?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Byť nadpriemerne inteligentný nie je vždy až takou výhodou, ako sa môže zdať. Ľudia s vysokým IQ často trpia. Aj bežné situácie pre nich môžu byť nepríjemné a náročné, normálne fungovanie v živote im môže spôsobovať naozajstné komplikácie. Pozrite sa, akých šesť problémov ich najčastejšie trápi. Sú niektoré z nich známe aj vám?

 

 

 

 

  1. Nútené rozhovory ich vyčerpávajú
    Možno sa vám zdá, že rozhovor s kolegom z iného poschodia je jednoduchý. Spýtate sa ho na to, čo má nové, použijete pár bežných fráz a po chvíľke sa rozlúčite, keď vystupujete z výťahu. Pre ľudí s nadpriemerným IQ je však aj takáto banalita neskutočne vyčerpávajúca. Nie sú dobrí v týchto malých, nezáväzných rozhovoroch. Príde im totiž zbytočné a ako strata času rozprávať len do vetra. Buď to bude ozajstný, zmysluplný a kvalitný rozhovor alebo radšej budú celú cestu výťahom ticho.
  2. Viac myslia než rozprávajú
    Sú väčšinou ticho, pretože oveľa radšej rozmýšľajú, než rozprávajú. Zároveň sa snažia povedať niečo naozaj brilantné, prípadne nechcú vypustiť z úst prvé, čo im napadne. Preto im dlho trvá, kým zo seba dostanú odpoveď aj na – zdanlivo, jednoduchú otázku.
  3. Práca ich ľahko začne nudiť
    Nadpriemerne inteligentní ľudia potrebujú neustále nové výzvy, nové nápady a projekty. Ak neprichádzajú, začnú sa rýchlo nudiť. Preto často zažívajú počas pracovného dňa krízy a boje dokončiť jednotlivé úlohy. Ak sa totiž stále opakujú, nudia ich a musia sa čoraz viac nútiť, aby sa do nich vôbec pustili.
  4. V niektorých situáciách sú paralyzovaní
    V dnešnom svete, ktorý je zameraný skôr na rýchlosť a akciu než na geniálny nápad, sa môžu nadpriemerne inteligentní ľudia trápiť.  V tejto oblasti totiž zlyhávajú – nedá sa predsa priniesť skvelý nápad či myšlienka lusknutím prsta. Aj preto sa môžu občas cítiť nedocenení, pretože hoci majú dobré nápady, okolie a možno aj ich nadriadený, nie sú ochotní na ne čakať.
  5. Považujú ich za zvláštneho
    Ľudia s vysokým IQ sú väčšinou považovaní za zvláštnych ľudí. Sú málo komunikatívni, pokiaľ ide o osoby, ktoré až tak dobre nepoznajú, nevedia tiež úplne dobre nadväzovať rozhovory. Vedia o sebe, že im chýbajú isté sociálne zručnosti a práve to im spôsobuje nervozitu, stres a v niektorých prípadoch aj nedostatok sebavedomia.
  6. Je pre nich ťažké zaľúbiť sa
    A na záver jedna z najkomplikovanejších vecí pre ľudí s nadpriemerným IQ – láska. Sú príliš racionálni, analytickí a nezávislí, preto ich okolie môže mylne považovať za chladných a odmeraných.
Viac o téme: IQ Intelligencia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack.org; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy