7 vecí, ktoré by ste mali začať robiť, ak cítite, že s vaším životom niečo nie je v poriadku

Zdroj: thinkstockphotos.com

Niekedy sme leniví, pohodlní a niekedy sa nechávame zviazať strachom. Toto všetko nám však bráni posunúť sa a dosiahnuť to, po čom túžime. Na to, aby sme sa „rozhýbali“, však naozaj netreba veľa. Viete, aké činnosti vám dokážu pomôcť? Ktoré aktivity vás dokážu naštartovať a nabudiť? Inšpirujte sa týmito siedmimi – aj keď nie vždy príjemnými činnosťami, ktoré môžu mať v konečnom dôsledku výrazný vplyv na zmeny vo vašom živote. Zistite, ktoré presne máme na mysli. Prekonáte sa a pustíte sa do nich?

 
  1. Cvičiť
    Cvičenie má s úspechom veľa spoločného. Ak si hovoríte, že pravidelne cvičíte, no nepociťujete úspech, je to možno tak - máte však veľký náskok pred ostatnými. Vedci totiž mnohokrát potvrdili, že pravidelné cvičenie priaznivo vplýva na zlepšovanie pamäte a schopnosť myslieť. Okrem toho, ako športovec sa môžete pýšiť vlastnosťami ako odhodlanosť, vytrvalosť, nezlomnosť a trpezlivosť. A tie sú pre dosiahnutie úspechu nevyhnutné.
  2. Vstávať skoro ráno
    Byť ranným vtáčaťom je výsada mnohých úspešných a bohatých ľudí. Priznávame, nie je veľmi príjemné nastaviť si budík napríklad na čas, kedy ešte ani slnko nevyšlo. Ak  však začnete vstávať skôr, zistíte, že zrazu máte oveľa viac času. Na prípravu zdravých raňajok, cvičenie, prípadne sa jednoducho už nebudete ponáhľať, ale svoje záležitosti si vybavíte v pokoji a bez stresu. Vyskúšajte si takýto režim aspoň na určitý čas.
  3. Networkovať
    Nadväzovanie nových kontaktov je pre úspech dôležité. Spoznanie zaujímavých ľudí vás môže posunúť na miesta, o ktorých ste ani nesnívali. Nie každý sa však cíti pri zoznamovaní príjemne – rozmýšľa, ako nadviazať rozhovor, prípadne ako sa pripojiť k skupine viacerých diskutujúcich. Jednoduchou radou  je však zostať prirodzený a pristupovať k neznámemu človeku ako k svojmu budúcemu priateľovi. Buďte príjemný, usmievajte sa a zisťujte o danom človeku čo najviac. Nikdy totiž neviete, ako vás môže obohatiť nový kontakt .
  4. Neustále sa vzdelávať
    Získaním maturitného vysvedčenia či titulu by vaše vzdelávanie nemalo skončiť. Veď stále je toľko vecí, ktoré neviete. Nezostaňte pasívny, neustále zamestnávajte svoj mozog. Naučte sa napríklad nový jazyk, absolvujte zaujímavé školenia, ktoré sa týkajú oblasti vašej práce. Možností je veľa.
  5. Priznať si chyby
    Urobili ste krok, ktorý nevyšiel a spôsobil množstvo problémov? Pocity, ktoré vtedy prežívame, nie sú nič príjemné. Príjemné však nie je ani uznať si chybu. Ak niečo nevyšlo a je to vašou vinou, naberte odvahu a priznajte to. Nehľadajte si výhovorky, nesnažte sa hodiť vinu na niekoho iného. Akceptujte následky, buďte ochotný prevziať zodpovednosť – ukážete tak veľkosť vašej osobnosti.
  6. Odpojiť sa od elektroniky
    Nezdá sa vám to? Myslíte si, že úspech sa spája práve s najnovšími technológiami? Áno, ale zároveň aj nie. Ukazuje sa totiž, že hoci máme k dispozícii najužitočnejšie výdobytky súčasnosti, nevyužívame ich vždy tým správnym spôsobom. Veľmi často totiž skĺzneme k nezmyselnému sledovaniu toho, čo práve robia naši priatelia či kde sú na dovolenke. Ak sa pristihnite, že márnite čas na vašom počítači sledovaním sociálnych sietí, odpojte sa a začnite sa venovať  zmysluplnej činnosti.
  7. Vystúpiť zo svojej komfortnej zóny
    Je jednoduché žiť si v "bubline". Tou bublinou myslíme miesto, kde všetko dobre poznáte, kde veci fungujú aj samé, bez toho, aby ste museli nejako výrazne zasahovať. Na tomto mieste to ani nemusí byť ružové, nemusí vám to vyhovovať, no zvykli ste si na to a keďže všetko realtívne funguje, nechce sa vám nič meniť. Môže ísť o vzťahy, ktoré vás v skutočnosti nenapĺňajú, o prácu, ktorú vlastne ani nemáte rád/a, ale keďže sú súčasťou vašich životov už dlho, nechce sa vám do zmeny. Pretože by to bolo náročné a pravdepodobne aj nepríjemné. Nemáte však pocit, že vám niečo uteká? Že strácate čas, ktorý ste mohli prežiť inak, lepšie? Prekonajte pohodlnosť a ak s niečím nie ste spokojný, napravte to. Zaslúžite si cítiť sa dobre a spokojne.

Prečítajte si tiež: Muž prestal plytvať peniazmi na tieto 3 veci: Za 5 rokov sa stal milionárom


Viac o téme: Úspech Sebamotivácia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy