6 viet, ktoré bohatí ľudia nikdy nepovedia a nemali by ste ich vysloviť ani vy

Myslenie bohatých ľudí je nastavené inak. Veľmi sa líši ako peniaze vnímajú a ako sa o nich vyjadrujú ľudia zo strednej vrstvy a čo by povedali boháči. Stredná vrstva má tendenciu byť negatívnou v otázke financií. Dokonca, ak príde reč na zarobenie veľkého množstva peňazí, väčšina z týchto ľudí neverí, že by to dokázali. Ak sa však rozprávate s ľuďmi, ktorým sa podarilo zbohatnúť, budete od nich počuť niečo úplne iné. Títo ľudia veria, že slovné spojenie „nedá sa“ neexistuje. Sú dokonca 4 vety, ktoré títo ľudia nikdy nepovedia. Viete, ako znejú?

  1. Pracujem, aby som zarobil peniaze
    Priemerný človek uvažuje tak, že dostane zaplatené za mesiac, ktorý odpracuje. Vyráta si, koľko dostane na hodinu a keď je táto suma malá, nespokojne frfle, no málokedy urobí niečo preto, aby svoju situáciu zlepšil. Naopak, bohatí ľudia uvažujú inak: peniaze pracujú pre nich. Hľadajú spôsoby, ako peniaze investovať, znásobiť a čo urobiť pre to, aby z nich vyťažili čo najviac.
  2. Mám najhoršiu prácu na svete, nenávidím ju
    Priemerný človek si nájde prácu, ktorú dokáže tolerovať a drží sa jej roky. Počas nich sníva o tom, ako si bude užívať dôchodok. Väčšina ľudí sa dokonca rozhodne zostať v práci, ktorú nemajú radi a zároveň sa po celý čas obávajú, že dostanú výpoveď. Zvláštne, však?
    Rozdiel medzi priemerným a bohatým človekom je ten, že kým priemerný človek chodí do práce každý deň a dúfa, že na nej nájde niečo zaujímavé, bohatý človek svoju prácu robí s láskou a zapálením. Dá sa totiž skĺbiť, že budete robiť to, čo máte naozaj radi a zároveň si tým dobre zarábať. Ak si toto presvedčenie osvojíte, ste na pol ceste k úspechu.
  3. Stačí mi to, čo mám, nechcem byť bohatý
    Túto vetu používa veľmi veľa ľudí, často si tiež opakujú, že mať veľa peňazí nie je správne, že by si nemali želať tučné bankové konto. Bohatí ľudia však uvažujú inak: „Prečo nie ja? Som rovnako dobrý ako ostatní, zaslúžim si byť bohatý.“ Pozitívny prístup a sila presvedčenia im pomáha dosiahnuť, to čo chcú. Vyskúšajte to aj vy!
  4. Predsa nemôžem použiť všetky peniaze na zrealizovanie svojho nápadu
    Mnohé skvelé nápady sa nikdy nezrealizujú, pretože ľudia, ktorí ich prinesú, veria, že na ne nemajú dostatok peňazí. Bohatí ľudia však vedia, že ak prídu s ideou, na ktorú nemajú financie, existujú spôsoby, ako presvedčiť iných, aby do tejto myšlienky svoje peniaze investovali . A tak neváhajú a všetky tieto cesty využívajú, aby mohli svoj nápad zrealizovať.
  5. Je pravdepodobné, že veľa stratím
    Väčšina ľudí sa v otázke investícií mnohokrát pohybuje na škále strachu a obáv. Je preto logické, že sú aj značne konzervatívni v otázke peňazí. Strach z možnosti straty väčšieho objemu financ í im tak nedovolí  posunúť sa vpred. Naproti tomu bohatí ľudia vedia, že prísť o značnú sumu peňazí je bežné a stáva sa to mnohým investorom. S rizikom sú oboznámení a  sú ochotní ho znášať. Zároveň sú si však vedomí, že sú tu vždy ďalšie možností, ako zarobiť ešte viac peňazí a vykryť tak predchádzajúcu stratu.
  6. Nikdy nebudem bohatý
    Kým obyčajný človek si samého seba nedokáže v takej pozícii ani predstaviť, bohatí ľudia budú za každých okolností, že sú bohatí. Nikdy o sebe neprestanú hovoriť a myslieť ako boháčoch. Aj keď sa dostanú na mizinu, nič sa pre nich nezmení. Viete prečo? Pretože vedia, že byť na mizine je dočasný stav, ale chudoba trvalý.
Viac o téme: Financie Sporenie Podnikanie Motivácia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Independent; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy