Máte blízko ku 30-ke? Pripravte sa na zmeny: Váš život už nebude ako predtým

Zdroj: Thinkcstock.com

Blížiaca sa tridsiatka spôsobuje mnohým vrásky na tvári – a nielen metaforicky. Niektorí hovoria, že si treba užívať život do tridsiatky, pretože po nej to už ide len z kopca, iní zas tvrdia, že skutočný život začína až po nej. Aká je pravda? Je život po nejakom veku odlišný? Pozrite sa, ako odborníci vidia obdobie života po tridsiatke a pripravte sa na to, čo vás čaká.

 

 

 

Pozrite sa, čo všetko sa zmení po tridsiatke

  1. Zistíte, kto naozaj ste
    Po tridsiatke si budete spätne prehrávať svoj doterajší život a uvedomíte si, že je dôležité ísť vašou vlastnou, vami vybranou cestou. Nebudete už chcieť ísť chodníkom, ktorý pre vás pripravili vaši rodičia alebo vaše najbližšie okolie. Uvedomíte si, aká je vaša osobnosť, v čom spočíva váš talent, ale aj limity - jednoducho sa dokonale spoznáte.
  2. Vymeníte váš svet za svet iných
    Do tridsiatky je život pre mnohých mladých ľudí len o nich samých, po tomto veku sa však ja mení na oni. Uvedomíte si, že chcete opustiť svet, ktorý je len o vás a začnete žiť pre svoje deti, rodičov, súrodencov, priateľov, komunitu alebo pre svet okolo vás.
  3. Zažijete obrovskú radosť, ale aj obrovský smútok
    Ak sa rozhodnete mať deti, zažijete neopísateľné pocity šťastia, no v niektorých momentoch pravdepodobne aj smútku. To isté platí aj v prípade vašich rodičov - ani ich vek sa nezastavil a čím starší budú, tým viac si budete vážiť ich prítomnosť, no zároveň prežijete aj ťažké situácie, ak sa o nich bude potrebné postarať. Toto všetko vás však zmení, vaše uvažovanie a aj vaše vzťahy.
  4. Zažijete hojdačku
    V láske, práci, s peniazmi aj rodinou. Stresové momenty, prekvapenia, ťažké dni, mesiace a možno aj roky. Tie sa však budú striedať s radosťou, šťastím a skvelými obdobiami. Pripravte sa na množstvo „aha momentov“ a neočakávaných udalostí. Pripravte sa, že zažijete presne to, o čom je život.
  5. Budete viac cítiť zmysel života
    Láska, rodina či kariéra už vo vašich očiach nebude len niečo, s čím rátate, že by ste mali mať a dosiahnuť. Prestanete ich vnímať ako povinnosť, ale ako váš zmysel. Uvedomíte si, že s veľkou láskou prichádza aj veľká bolesť a naučíte sa, že to za to stojí.
  6. Uvedomíte si, že tu nie ste naveky
    Po tridsiatke sa pravdepodobne zmení váš pohľad na smrť. Uvedomíte si, že nikto, ani vy, nebude na tomto svete navždy. Tento fakt si uvedomíte hlavne vtedy, keď stratíte niekoho z vašich blízkych. Pominuteľnosť sa stane ohromujúcim faktom vo vašom živote a bolestivo vás zmení, no k lepšiemu.
  7. Akceptujete svoje chyby z mladíckej minulosti
    A stanú sa pre vás skvelým poučením. Vďaka ním si uvedomíte ozajstný zmysel vašej existencie. Pretože to je tá krásna hra života. A vy teraz máte v rukách loptu, tak hrajte.
Viac o téme: Inšpirácia Práca Kariéra
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: huffingtonpost.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy