Prekvapivé výsledky kurióznej štúdie: Ľudia vás vnímajú podľa toho, aké nosíte ponožky

Zdroj: thinkstockphotos.com

Čo si myslíte o výbere ponožiek? Je vám jedno, aké sú, hlavne nech sú čisté a bez dierok? Alebo si potrpíte na dizajn a riadite sa heslom: čím farebnejšie, veselšie či bláznivejšie, tým lepšie? Ukazuje sa, že na výbere ponožiek záleží. Ukazujú totiž, čo ste za človeka. Možno vám to príde pritiahnuté za vlasy, najnovší výskum však naznačuje, že ľudia, ktorí si vyberajú originálne ponožky, majú v niečom navrch.

Ponožky ako možnosť ukázať svoj potenciál?

Mnohí ľudia sa snažia vymykať z priemeru, odlíšiť sa, ukázať svoje ja. Robia tak tým, čo rozprávajú, ako sa správajú, ale aj tým, ako sa obliekajú. Možno si poviete, že pri ponožkách to musí byť úplne jedno, veď sú na nohách, zakryté nohavicami a takmer neviditeľné. Nie je to typická časť oblečenia, pri ktorej si ľudia dávajú záležať, aby bola originálna a zaujímavá. Avšak tí, ktorí si potrpia na „bláznivé“ ponožky, tak môžu ukázať svoju jedinečnosť tým, ktorí zahliadnu tento ich kúsok oblečenia.

Čo o vás hovoria ponožky, ktoré nosíte?

Štúdia v časopise Journal of Consumer Reasearch prišla s teóriou, že ľuďom, ktorí sa protiví konformizmus a sú radi odlišní, môže byť pripisovaný vyšší status, ale napríklad sú vnímaní ako kompetentní a schopnejší.

Aké ponožky nosíte? S neónovými farbami, dúhovými pruhmi či leopardími vzormi, alebo klasické jednofarebné? Tí, ktorí volia klasiku, naznačujú, že neradi vyčnievajú a chcú byť zaradení medzi ostatných. Ak si ale potrpíte na bláznivé a netradičné ponožky, ľudia okolo vás vám priradia vyšší spoločenský status, zároveň budete v ich očiach vnímaný ako schopnejší než ostatní. Inými slovami: budete vynikať a ľudia vás budú vnímať ako kreatívneho a úspešného človeka.

Prekvapivé výsledky kurióznej štúdie: Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Vidieť to môžete napríklad v korporáciách, kde sa často vyžaduje prísne elegantný dress kód. Drahé, na mieru šité obleky nebudú pôsobiť jeden vedľa druhého originálne. Stačí však drobnosť, napríklad žiariace neónové ponožky v topánkach, ktoré ukážu jedinečnosť a originalitu ich majiteľa.

Ako ľudia vnímajú bláznivé ponožky?

To, čo nosíte, vplýva na ľudí okolo vás. Vaše oblečenie hovorí o tom, kto ste a aký ste. Dr. Adam Galinsky, psychológ z Northwestern University realizoval štúdiu, ktorá zistila, že samotné oblečenie ovplyvňuje to, ako sa človek správa, ako myslí a čo cíti. Ak si teda chcete zvýšiť sebavedomie a potrebujete si dodať odvahu, oblečenie vám k tomu môže dopomôcť.

To platí aj pre ponožky. Ak si vyberiete tie s originálnou potlačou či farbou, môžete ukázať svoju jedinečnosť, kreativitu ale aj sebavedomie. Obyčajné veselé ponožky môžu ovplyvniť vašu náladu a myslenie, môžete dokonca získať viac odvahy.

Viac o téme: Inšpirácia Úspech Ako byť úspešný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy