Ako vyzerajú rána vplyvných a úspešných ľudí? Inšpirujte sa, ako správne začať deň

Zdroj: thinkstockphotos.com

Ste ranné vtáča alebo nočná sova? Výskumy ukázali, že niektorí z nás sú v práci efektívnejší ráno, kým iní dostávajú tie najlepšie nápady neskoro v noci. Či patríte k prvej alebo druhej skupine, aj vy máte pravdepodobne nejaký rituál. Niektorí ľudia potrebujú kávu, kým vylezú z postele, iní si zas pred raňajkami potrebujú zacvičiť. Čo ale robili alebo robia svetovo najúspešnejší ľudia? Pozrite sa, ako trávia rána úspešní a mocní ľudia a inšpirujte sa.

 

 

  1. Steve Jobs, spoluzakladateľ technologickej firmy Apple
    Steve Jobs sa každé ráno postavil pred zrkadlo a spýtal sa sám seba: „Ak by bol dnešok mojím posledným dňom, bol by som spokojný s tým, čo sa dnes chystám robiť?“ Ak niekoľko dní po sebe odpovedal na túto otázku „nie“, vedel, že potrebuje niečo zmeniť.
  2. Mark Zuckerberg, spoluzakladateľ sociálnej siete Facebook
    Zuckerberg je známy tým, že každý deň nosí to isté oblečenie. Jeho vysvetlenie však dáva zmysel: tvrdí, že týmto jednoduchým trikom sa zbaví zbytočného a niekedy aj zdĺhavé rozhodovania. Ušetrený čas môže venovať dôležitejším veciam. Ak teda aj vy trávite rána nerozhodným postávaním pred šatníkom, Mark Zuckerberg môže byť pre vás dobrou inšpiráciou.
  3. Winston Churchill, bývalý britský premiér
    Churchill sa preslávil tým, že ho síce budík zobudil o pol ôsmej ráno, no až do predpoludnia zostal v posteli, kde sa naraňajkoval, čítal noviny a údajne tu vybavoval aj korešpondenciu.
  4. Barack Obama, bývalý prezident USA
    O Obamovi je známe, že striktne dodržiava ranné cvičenie – už od 6:45 ráno. Hneď potom sa naraňajkuje s rodinou a vychystá svoje dcéry do školy.
  5. Bill Gates, spoluzakladateľ firmy Microsoft
    Bill Gates sa na verejnosti prezentuje ako zástanca zdravého životného štýlu. Vedeli ste, že ráno je schopný stráviť hodinu na rotopede, zatiaľ čo sleduje rôzne online vzdelávacie kurzy? Keď to stíha Bill Gates, určite si na to nájdete čas aj vy.
  6. David Cameron, bývalý britský premiér
    Cameron prezradil, že v jeho rodine platí pravidlo: ráno sa televízia nezapína. Ak je na cestách, číta noviny a sleduje dianie, keď je však doma, rána vždy trávi so svojou rodinou.
  7. Jeff Bezos, šéf jedného z najväčších internetových obchodov Amazon
    Bezos sa priznal, že neznáša skoré ranné pracovné stretnutia. Oveľa radšej zostane doma a dá si zdravé raňajky so svojou rodinou.
  8. Howard Schultz, šéf najväčšieho reťazca kaviarní Starbucks
    Schultz o sebe prezradil, že každé ráno vstáva o pol piatej, ide na prechádzku so svojimi troma psami a cvičí. Keď skončí, uvarí sebe aj svojej manželke kávu.

    Ktorým ranným rituálom sa inšpirujete vy?
Viac o téme: Peniaze Úspech Ako byť úspešný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Independent; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy