Výzva na nový rok: Nasporte si 2 700 eur za 12 mesiacov, takto gazdujte so svojimi peniazmi

Možno si pri svojej výplate poviete, že je nemožné, aby ste si vedeli odložiť 2 700 eur. Táto suma by vás však potešila, však? Možno je to ťažko predstaviteľné, ale pri troche odriekania a "zaťatia sa" by si zvládol našetriť takúto sumu takmer každý. Čo preto musí urobiť? Nasledovať tento ročný plán. V ňom máte podrobne, na každý týždeň určenú sumu, ktorú by ste si mali odložiť. Na konci roka by ste si teda na účte, v ponožke alebo obálke, do ktorej ste si peniaze odkladali, mali nájsť sumu 2 700 eur. Idete do toho?

 

Veľa ľudí sa sťažuje, že si nevedia odložiť peniaze z výplaty. Možno majú nízky plat, no v niektorých prípadoch stojí za "záhadne miznúcimi" peniazmi nerozvážne hospodárenie. Len málokto si pozorne sleduje a zapisuje svoje výdavky. Ak to nerobíte ani vy, no začali by ste si zaznamenávať, kde všade putujú vaše zarobené eurá, možno by ste ostali prekvapený.

Najprv zaplaťte sebe

Veľa ľudí to robí naopak. Keď príde výplata, začnú si robiť radosť. Nákupmi oblečenia, elektroniky, výletmi do reštaurácií. Po pár dňoch zistia, že by mali svoju rozšafnosť krotiť, pretože treba zaplatiť účty či hypotéku. Svedomito zaplatia všetky účty a zistia, že na účte už toho veľa nezostáva a tak musia čakať, kým nepríde ďalšia výplata. Takto sa však točia stále dookola a na konci roka zistia, že si vlastne nič neodložili - na horšie časy, na rezervné splátky hypotéky alebo na dôchodok. Ak s niečím podobným bojujete aj vy, možno vám pomôže tento plán.

Pricíp je jednoduchý. Stiahnite si a vytlačte plán, ktorý sme pre vás pripravili. Potom si odkladajte týždeň po týždni stanovenú sumu. Všimnite si, že ku koncu roka, kedy sa blížia Vianoce a ľudia majú väčšie výdavky, tieto sumy klesajú, čiže stále vám zostanú nejaké tie eurá na nákup darčekov.

Výzva na nový rok: Galéria fotiek (2)

Odhodláte sa vyskúšať si tento plán? Vyskúšajte si, či sa vám podarí do konca roka odložiť si
2 700 eur. Plán je k dispozícii na stiahnutie a vytlačenie tu.

 

Viac o téme: Peniaze Sporenie Plat Ako si nasporiť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es, Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy