Toto si do práce nikdy neoblečte: Inak vám hrozí poriadne faux pas

Ak chcete urobiť na vašich kolegov dobrý dojem, dobre si zvážte, v čom prídete do práce. Ak každé ráno vyberiete zo skrine prvé, čo vám príde pod ruku, prípadne si stajling pomýlite s návštevou piatkovej žúrky, nečakajte, že vás vaši spolupracovníci budú považovať za kompetentného človeka. To, ako sa obliekate, vysiela signál ľuďom okolo vás. Aká je vaša úroveň, ako sa k vám majú správať a čo od vás môžu očakávať. Preto si dajte dobrý pozor na nasledujúce kúsky oblečenia, v ktorých platí prísny zákaz vstupu do práce: inak vás čaká poriadne faux pas.

  1. Žabky/kroksy
    Že je to vaša obľúbená obuv? Žabky a kroksy sú ideálne na dovolenku či k jazeru, rozhodne však nie do práce. Dámam odporúčame radšej pohodlné sandále, pánom zas priedušné plátenné tenisky.
    Toto si do práce Galéria fotiek (4) Zdroj: pixabay
  2. Sieťkované tričká a tielka
    Predstavte si, že v takomto priesvitnom a odhaľujúcom oblečení by ste mali viesť stretnutie s klientom. Nie, tento odev nechajte radšej doma hlboko vzadu v skrini, alebo ho niekomu podarujte.
  3. Minisukne či super krátke šortky
    Môžete mať pekné nohy či vytvarované stehná, pochváľte sa však nimi radšej niekde inde, ako na pracovisku. Dámy, dajte si tiež pozor najmä pri extra krátkych šortkách, ktoré z vašej zadnej časti odhaľujú viac, než je v práci potrebné vidieť. V práci je dôležité ukázať vaše skúsenosti a zručnosti, nie zadok.
    Toto si do práce Galéria fotiek (4) Zdroj: pixabay
  4. Tričká nad pupok
    Znova platí, že hoci máte dokonale ploché brucho, do práce sa takéto oblečenie veľmi nehodí. Zákaz platí aj pre kolegyne, ktoré ignorujú hrúbku svojho pásu a odvážne si oblečú takýto typ odevu.
  5. Tričká s obrovským výstrihom
    Chybou niektorých dám je, že majú pocit, že sa svojím popredím musia pochváliť všade. Pravdou však je, že na pracovisko hlboké výstrihy naozaj nepatria. Uvedomte si, že zamestnanie je miesto, kde by ste mali vyzerať profesionálne a nie vyzývavo.
  6. Havajské košele
    Ak ste na pive s kamarátmi či na dovolenke na Ibize, nikto vám nemôže havajskú košeľu vytknúť. Do práce sa však tento príliš veselý a výrazný prvok oblečenia nehodí, nahraďte ho radšej jednofarebnou košeľou, v ktorej budete pôsobiť distingovane. Nezabudnite si ju však vyžehliť.​
  7. Priesvitajúce oblečenie
    Tričká, ktoré prezrádzajú, akej farby nosíte spodné prádlo, prípadne sú tak priesvitné, že ho všetci môžu vidieť, sú jednak nevkusné a pôsobia lacným dojmom. Ak teda nechcete, aby ste do katetórie nevkusného a lacného človeka patrili aj vy, nad oblečením, ktoré si ráno obliekate, dobre porozmýšľajte. Dámy by mali byť opatrné aj pri legínach. Tie by sa mali nosiť iba s dlhším svetrom alebo tunikou, pretože mnohé z nich presvitajú a ukážu takmer všetko.
  8. Ponožky v sandáloch
    Pretože tie nikdy neboli v móde a pravdepodobne ani nikdy nebudú. Bodka.
    Toto si do práce Galéria fotiek (4)

 

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Sa Práca Oblečenie Minisukňa Práce Šortky Do Suknňa Ako Obliecť Nenosiť Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy