8 brutálne úprimných právd o živote, ktoré musí poznať každý: S nimi sa vám bude žiť ľahšie

Zdroj: Thinkcstock.com

Život je jeden z najťažších, hovorí známy výrok. Žiť sa ho však oplatí, veď naproti všetkým smútkom či bolestiam prináša aj veľa krásneho. Na to, aby ste si ho mohli užívať a aby sa vám žilo ľahšie, však potrebujete vedieť a osvojiť si základné pravdy. Tie možno neznejú najkrajšie, ani vás možno nepotešia, no čím skôr ich akceptujete, tým skôr budete v živote šťastnejší.

 

 

  1. Život nemá zmysel, ak si nestanovíte cieľ
    A čím tvrdšie budete pracovať, aby ste to dosiahli, tým lepšie sa budete cítiť, keď aj svoj cieľ dosiahnete. Tie najkrajšie momenty v živote totiž prichádzajú vtedy, keď sa obzriete späť do minulosti a pozriete sa na to, čo sa vám tvrdou prácou, odhodlaním a úsilím podarilo dosiahnuť.
  2. Na ceste za úspechom očakávajte neúspechy
    Nemyslite si, že ak sa vydáte na cestu za svojím cieľom a jeho úspešným naplnením, že sa vám to vydarí hneď a na prvý raz. Každý raz občas zablúdi, dostane sa na križovatky, ktoré ho zvedú na cestu neúspechu. A to je v poriadku. Nezostaňte však stáť na mieste, začnite opäť hľadať tú správnu cestu, na ktorej konci čaká úspech. Mnoho úspešných ľudí zažilo počas svojej kariéry pády a neúspechy – nevzdali sa však a odhodlane kráčali ďalej. To isté robte aj vy.
  3. Je len málo vecí, ktoré človek dokáže ovplyvniť
    Toho, čo dokážete ovplyvniť, je naozaj málo a tak je to dobre. Tak načo sa trápiť tým, čo nie je vo vašej moci zmeniť? Nesnažte sa byť pánom každej udalosti či situácie, namiesto toho nechajte veci plynúť, improvizujte, prispôsobujte sa im a popasujte sa so všetkým, čo príde do vášho života. Zo všetkého sa totiž môžete poučiť a vďaka tomu rásť.
  4. To, aký veľký majetok človek vlastní, o ňom nehovorí nič
    Či máte na účte 200 eur alebo 20 000 eur, nehovorí nič o tom, aký človek ste, aký je váš charakter a aká ste osobnosť. Drahé autá, najnovšia elektronika, dizajnérske oblečenie? To všetko vyzerá skvele a možno si poviete, že niečo také by ste chceli aj vy. Urobilo by vás to ale šťastnejším človekom? Zmysluplné a prvé vzťahy nie sú založené na materiálnych veciach, ale v hľadaní dobra v ľuďoch a obklopovaní sa nimi.
  5. Myslieť a robiť sú dve odlišné veci
    Ak totiž iba rozmýšľate nad tým, čo urobiť, oberáte sa o čas, počas ktorého ste mohli svoj nápad zrealizovať. Takže namiesto rozmýšľania a iba rozprávania, čo chcete urobiť, to radšej rovno urobte.
  6. Všetci, ktorých poznáte, raz zomrú
    Možno to znie kruto a hrozne, je to však nevyvrátiteľná  pravda. Človek však na to veľmi počas svojho života (predovšetkým v mladosti) nemyslí. Poznáte to aj vy? Mali by ste si uvedomiť, že máte len málo času, ktorý môžete stráviť so svojimi starými rodičmi, rodičmi, rodinou a priateľmi. Nesmúťte nad faktom, že raz odídu, namiesto toho využite a užite si každú minútu s nimi, aby ste si vytvorili krásne spomienky.
  7. Nemá zmysel trápiť sa
    Každá bolesť je totiž dočasná. A aj napriek tomu, že sa pre niečo budete trápiť, to nič nezmení na danej situácii. Stane sa akurát tak to, že budete trpieť obavami, úzkosťou a stresom. Načo je to však dobré? Namiesto trápenia sa skúste myslieť pozitívne a veriť, že veci sa dejú z nejakého dôvodu a nakoniec všetko dobre dopadne.
  8. Nezáleží na tom, čo si o vás myslia iní
    Mnohokrát sa ľudia trápia tým, ako ich vníma okolie. Je však načase uvedomiť si, že je to zbytočné. Na to, ako žijete svoj život, nepotrebujete schválenie ani hodnotenie iných – ak ste spokojný, nemáte čo riešiť. Nestrácajte čas obavami, čo o vás povedia alebo si pomyslia iní ľudia, užívajte si život tak, ako sa vám to páči.
Viac o téme: Život Šťastný Byť Ako V živote
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy