Poloha, v ktorej spíte, o vás prezradí všetko: Čo ste za človeka, aj kde pracujete

Ilustračné fotoIlustračné foto

Vaša poloha spánku o vás prezradí skutočne veľa. Napríklad koľko máte rokov, aké je vaše zamestnanie či vzdelanie. Tak aspoň tvrdí nová štúdia Spánkového výskumného centra z Loughborough univerzity v Spojenom kráľovstve. Tohto výskumu sa zúčastnilo 15 000 ľudí z celého sveta. Overte si, či charakteristika, ktorú výskumníci odhalili, sedí aj na vás.

 

 

Ak spíte na ľavom boku

Až 36% ľudí, ktorí sa výskumu zúčastnili, potvrdilo, že spia na ľavom boku, čím z tejto polohy spravili najobľúbenejšiu.

Podľa výsledkov štúdie tí, ktorí preferujú túto polohu, majú často vysokoškolské vzdelanie a s veľkou pravdepodobnosťou pracujú v marketingovom a reklamnom prostredí.

Ak spíte na pravom boku

Spáči obľubujúci túto polohu zvyčajne pracujú v doprave alebo vo výrobe. Je tiež možné, že sú to tuhí fajčiari a denne vyfajčia v priemere 21-25 cigariet. Taktiež sú to veľkí fanúšikovia kávy a údajne si každý deň doprajú viac ako 10 kofeínových nápojov.

Výskumníci tiež tvrdia, že v tejto polohe spia najčastejšie ľudia vo veku 35 až 44 rokov.

Ak spíte na bruchu

Ľudí, ktorí spia na bruchu, je skutočne málo. Len 12% ľudí, ktorí sa zúčastnili štúdie, uviedlo, že spia v tejto polohe.

Výskumníci uvádzajú že táto poloha je typická pre ľudí pracujúcich v poľnohospodárstve, ktorí si údajne každý deň vypijú niekoľko pohárikov alkoholu.

Spánok na bruchu obľubujú častejšie ženy a ľudia vo veku 45-54 rokov.

Ak striedate polohy

Tento typ ľudí strieda polohy v spánku každú noc. Ak patríte medzi „striedačov“, radíte sa medzi 10% populácie.

Podľa výsledkov výskumu ľudia, ktorí obľubujú striedanie polôh v spánku, pracujú prevažne v službách a vo väčšine prípadov ide o ženy.

Po zverejnení štúdie sa ozvalo veľa ľudí. Niektorí výsledky a charakteristiky ľudí kritizovali, iní zas boli prekvapení z toho, ako veľmi sa výskumníci „trafili“. Ako ste na tom vy?

 

Viac o téme: V Spánok Kariéra Zamestnanie Povolanie Poloha Profesia Ako Kde Pracujete Spím Ktorej Spíte Odhalí
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: indy100, metro; Text: es; Foto: thinkstockphoto.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy