Tento čašník robí v práci aj to, čo nemusí: Pozrite sa, ako pomáha zákazníčke so zákernou chorobou

Sú ľudia, ktorí svoju prácu zbožňujú a nevidia problém urobiť v nej aj niečo navyše. Bez toho, aby im to šéf nariadil, bez toho, aby za to získali pridané k výplate. Presne taký je aj čašník Joe Thomas z malého bistra v americkom Springfielde. Ten totiž každú sobotu netrpezlivo očakáva svoju zákazníčku a robí pre ňu niečo, čo by nikto nečakal.

 

 

 


Sobotňajšie ráno má čašník Joe vyčlenenú pre svoju špeciálnu zákazníčku. Začalo to už pred piatimi rokmi, kedy do bistra zavítal manželský pár. Joe zbadal, ako muž kŕmi svoju manželku, trpiacu závažnou chorobou, ktorá jej bráni najesť sa sama. Všimol si však, že kým muž pomáha svojej žene, jeho jedlo chladne. Preto pribehol a ponúkol sa, že kŕmenie preberie zaňho. A neostalo len pritom, manželskému páru takto pomáha až dodnes.

Joe pomáha zákazníčke s jedením. Galéria fotiek (3) Joe pomáha zákazníčke s jedením.

 

Spomínaná žena trpí vážnou Huntingtonovou chorobou – je to vzácne dedičné ochorenie, ktoré sa objavuje obvykle v strednom veku. Človek s touto chorobou väčšinou trpí poruchami motoriky, ale aj psychickými ťažkosťami. To isté sa prejavilo aj u zákazníčky obetavého čašníka – bola schopná jedlo zjesť, potrebovala však pomôcť s jeho krájaním. Joe Thomas, 44-ročný čašník, si preto každé sobotné ráno vyčlení pár minút v rámci svojej zmeny, aby jej mohol pomôcť najesť sa.

Pomáhanie je totiž preňho niečo úplne prirodzené. „Vždy som pomáhal ľuďom, kdekoľvek a komukoľvek,“ priznáva. Joe si túto vlastnosť pravdepodobne preniesol z predchádzajúceho zamestnania – pracoval ako opatrovateľ imobilných pacientov. Takisto sa staral aj o svoju mamu, ktorá trpela cukrovkou.

Joe so svojimi kolegyňami z bistra Galéria fotiek (3) Joe so svojimi kolegyňami z bistra

 

Joe sa nemusel zaujímať o svoju zákazníčku, avšak každý, kto preukáže aj malú pomoc, si zaslúži obdiv. Aj preto sa z ochoty a záujmu tohto čašníka stal na internete hit. Joeovo konanie ocenil aj jeho zamestnávateľ: „Naše bistro je hrdé na to, že Joe robí z nášho podniku miesto, v ktorom sa každý deň odohrávajú neuveriteľne silné ľudské momenty.“

Viac o téme: Pomoc Práca Choroba Zamestnanie Čašník Zákazník Pomáha Zákazníčka Chorobou Zákazníčke
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Today; Text: es; Foto: Today, People
 
Staršie správy
Staršie správy