6 vecí, ktoré by ste mali prestať robiť, ak chcete byť úspešný

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Čo znamená slovo úspech pre vás? Niektorí ľudia chcú byť úspešní vo svojej kariére, iní túžia mať zmysluplný vzťah, ďalší snívajú o živote s dostatočným finančným zabezpečením. Nezáleží na tom, čo je vašou definíciou úspechu, dôležité je, aby sa vám ho podarilo dosiahnuť. Každý z nás má svoje plány či sny, pri ich plnení však často robíme niekoľko chýb. Ktoré sú tie najčastejšie a prečo by sme sa im mali vyhnúť? Naučte sa, ako sa nenechať brzdiť na ceste za úspechom..

 

  1. Prestaňte brzdiť sám seba
    Ľudia si sami často a zbytočne nastavujú limity. Hovoria si: „Toto nezvládnem“, „Na toto nemám“. Je to aj váš prípad? Ak takto fungujete, robíte veľkú chybu. Prestaňte brzdiť sám seba, zmeňte svoj prístup. Vaším najväčším fanúšikom ste vy len sám, naučte sa, ako si dodať odvahu, podporovať sa a dodávať si odvahu.
  2. Prestaňte  hovoriť „zajtra“
    Pretože z toho zajtrajška sa môže stať pozajtra a z pozajtra deň po tom. A takto to pokračuje stále ďalej a ďalej, až sa vaše sny a túžby oddialia tak, že na ne zabudnete. Ak niečo chcete dosiahnuť, musíte tomu venovať čas – teraz, hneď, nie potom.
  3. Prestaňte sa tváriť ako obeť
    Ak nie ste spokojný so svojím životom, prácou či vzťahom, neobviňujte z toho nikoho iného. Každý si je strojcom svojho šťastia. Ak zostávate v práci, ktorú neznášate, trpíte vo vzťahu, ktorý vám nič neprináša či žijete život, ktorý vás neteší, zmeňte to. Nikto iný to za vás neurobí.
  4. Prestaňte na všetko hovoriť „áno“
    Ak ste dobrosrdečný človek, ktorý je schopný sa ostatným rozdať, je to síce pekná vlastnosť, ľudia to však môžu začať zneužívať. Nekývajte automaticky na každú požiadavku, prosbu či žiadosť – predovšetkým v práci. Môžete sa tak totiž zbytočne preťažiť a od toho je len kúsok k vyhoreniu. Naučte sa byť trošku egoista a splniť si predovšetkým svoje povinnosti a záležitosti.  
  5. Prestaňte očakávať
    Chcete vyšší plat? Myslíte si, že si zaslúžite povýšenie? Prestaňte očakávať, že vám šéf číta myšlienky a sám od seba za vami príde s ponukou zvýšenia mzdy či novou, vyššou pozíciou. Nečakajte, že si ľudia domyslia, čo od nich očakávate či požadujete. Musíte si o to povedať vy sami.
  6. Prestaňte sa vyhýbať nepríjemnostiam
    Sú veci, ktoré nerobíte radi? Keď máte možnosť, radšej sa im vyhnete? Robíte chybu, pretože takéto fungovanie vás nikam neposúva. Zostávate tak stáť len na jednom a tom istom mieste. Ak sa rozhodnete vyjsť zo svojej komfortnej zóny, zistíte, aký potenciál je vo vás a čo všetko dokážete. Úmerne s tým bude rásť aj vaše sebavedomie. A to ide predsa ruka v ruke s úspechom.
Viac o téme: Úspech Úspešný Prestať Byť Dosiahnuť Ako Robiť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Forbes; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy