6 neklamných znakov, že pracujete v dobrej firme: Spĺňa ich aj váš zamestnávateľ?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Hoci je plat pre každého dôležitý, nie je to to jediné, čo by nás málo zaujímať. Spokojnosť s našou prácou sa totiž neodvíja len od nášho mzdového ohodnotenia. Okrem dobrej výplaty by sme mali tiež pociťovať zadosťučinenie a spokojnosť s našou prácou, vidieť v nej zmysel a chcieť sa posúvať v rámci svojej kariéry - čomu výrazne napomáha aj náš nadriadený. Pozrite sa, aké sú znaky dobrých zamestnávateľov, pre ktorých sa oplatí pracovať.

 

 

  1. Máte nadriadeného, ktorý je odborník v tom, čo robí
    To znamená, že sa od neho môžete veľa naučiť. Je vaším vodcom, inšpirátorom, motivátorom a tiež človekom, ktorý bude o vás vedieť viac než len to, čo je vašou náplňou práce.
  2. Máte okolo seba dobrý kolektív
    Nie, neznamená to, že si rozumiete s každým jedným kolegom. V dobrej firme máte okolo seba skvelých najbližších spolupracovníkov, s ktorými tvoríte super tím. V dobrých firmách nie je potrebné hrať sa na veľké a šťastné rodiny – v týchto spoločnostiach vedia, že zamestnanci sa musia spolu naučiť vychádzať a spolupracovať.
  3. Dostávate plat primeraný vašej pozícii
    Samozrejme, vždy sa dá zarábať viac. Ak však v spoločnosti, v ktorej pracujete, pravidelne zvyšujú mzdy, prípadne v nej schvaľujú vaše žiadosti o zvýšenie, je to znamením, že ste si našli dobrého zamestnávateľa.
  4. Zamestnávateľ nemešká s vyplatením mzdy
    Smutnou realitou mnohých slovenských zamestnávateľov je fakt, že vám plat síce sľúbia, ale s jeho vyplácaním buď niekoľko mesiacov meškajú, alebo ho v tom horšom prípade neuvidíte vôbec. Mnoho ľudí má trpkú skúsenosť s firmami, ktoré im dlhujú odmenu za ich prácu. Vymáhanie miezd je však tak náročné, že veľa z týchto zamestnancov sa do toho ani nepustí.
  5. Zamestnávateľ nezabúda na vaše narodeniny či významné životné udalosti
    Na to, aby bol zamestnávateľ považovaný za dobrého, nemusíte dostávať narodeninové torty, byť pozvaný na honosnú večeru. Celkom postačí aj malá pozornosť. Ak váš zamestnávateľ neprehliadne ani také udalosti, ako napríklad svadba či narodenie dieťaťa, vážte si pracovisko, na ktorom aktuálne ste.
  6. Vo firme máte svoje miesto
    Môžete dostávať parádny plat a využívať benefity od výmyslu sveta, ak ste vo firme prehliadaný a váš šéf si pravidelne mýli vaše meno a poriadne nevie, aká je vaša pozícia vo firme, poobzerajte sa radšej po zamestnávateľovi, ktorý si vás bude ceniť. A nielen finančne.

 

 

Viac o téme: Práca Zamestnanie Firma Zamestnávateľ Spoločnosť Znaky Dobrá
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy