Home office požaduje čoraz viac zamestnancov: Toto sú NAJ výhody práce z domu

Home office alebo práca z domu je benefitom, na ktorý lákajú uchádzačov mnohé spoločnosti. Možnosť vykonávať prácu zo svojho bytu či domu je niečo, čo oceňujú mnohí zamestnanci. Mladí ľudia to dokonca považujú za niečo samozrejmé: nechcú totiž stráviť osem a viac hodín sedením v práci – chcú byť flexibilní a prispôsobiť si prácu podľa toho, ako im to vyhovuje. Nie všetci zamestnávatelia sú však práci z domu naklonení. Čo si o tom myslí pracovný psychológ?

 

Súvisí výkon zamestnancov s ich prítomnosťou na pracovisku?

Mnohí zamestnávatelia sa voči práci z domu ohradzujú a radšej ju svojim zamestnancom neumožňujú. Obávajú sa totiž, že ich podriadení nebudú takí produktívni, ako keby boli na pracovisku. Čo si o tom myslí odborník? „V súvislosti s touto témou je dobré položiť si dve jednoduché otázky: Čo je práca? Je to činnosť, ktorú vykonávame alebo miesto, kam dochádzame? Druhá, súvisiaca otázka je: Čo zamestnávatelia od zamestnancov očakávajú? Je to výkon, alebo prítomnosť na určitom mieste?,“ pýta sa pracovný psychológ Filip Ambróz a zároveň prichádza aj s odpoveďou: „Ja si myslím, že zamestnávatelia potrebujú a očakávajú náš výkon – a ten s prítomnosťou na konkrétnom mieste môže, ale aj nemusí súvisieť. Ak pracujete vo výrobe, alebo ste zamestnancom knižnice, hasičom, anestéziológom alebo pilotom, váš výkon s prítomnosťou na určitom mieste pravdepodobne súvisieť bude. Na trhu práce je však podľa odhadov približne 40% pracovných pozícii, ktoré je možné, aspoň čiastočne, vykonávať aj z iného miesta,“ vysvetľuje.


Prečítajte si tiež: Tieto slová v práci nepoužívajte: Degradujú vás!


Hoci výkon mnohých povolaní nie je nevyhnutne viazaný na konkrétne miesto, situácia je iná. V Európe pracuje z domu len približne 5 – 10% ľudí. „A hoci toto číslo neustále narastá, stále môžeme hovoriť o veľmi veľkej rezerve. Pritom dôvody, ktoré ľudí historicky nútili pracovať spoločne pod jednou strechou, už dnes mnohokrát ani neexistujú,“ objasňuje.

Obavy firiem sú namieste, aktuálny trend však práci z domu praje

Ambróz však na druhej strane rozumie obavám zamestnávateľov: „Musia totiž premýšľať nad vecami ako ochrana citlivých informácii firmy, osobných údajov klientov, IT bezpečnosť, technická a odborná podpora zamestnancov, ale napríklad aj evidencia odpracovaných hodín. Zamestnávatelia tiež musia mať predstavu, ako budú zamestnancov rozvíjať a riadiť, ako budú hodnotiť ich výkon, ako zabezpečia ich komunikáciu, spoluprácu a výmenu skúseností, alebo ako budú budovať a udržiavať tímovú morálku, prípadne plánovať nástupníctvo vo firme. Opatrný a premyslený postup je teda z ich strany určite namieste.“

Aktuálna situácia však ukazuje, že počet zamestnancov pracujúcich z domu bude ďalej rásť.  „Výskumy naznačujú nárast približne o 13%. Za týmto nárastom je jednak fakt, že zamestnanci z domu pracujú vďaka času ušetrenému v doprave v priemere o 9% času viac a ich produktivita stúpa približne o 3,5%, a to najmä vďaka menej častým vyrušeniam pri práci,“ vymenúva psychológ.

Home office prináša množstvo výhod, dokonca celej spoločnosti

Z využívania práce z domu neplynú výhody iba zamestnancom. Ťažiť z toho môžu aj samotní zamestnávatelia a dokonca aj celá spoločnosť.

  1. Výhody pre zamestnancov
    „Práca z domu znamená hlavne možnosť ďaleko jednoduchšie skĺbiť pracovný život so súkromným a tiež starostlivosťou o rodinu. Tým dnes obvykle myslíme deti, avšak vďaka postupne starnúcej populácií budeme onedlho vo väčšej miere čeliť aj zodpovednosti za starostlivosť o starších. Okrem work-life balance je výhodou pre zamestnancov aj možnosť redukovať náklady na dopravu do práce, ale najmä využiť tento čas lepšie,“
    opisuje Ambróz.
  2. Výhody pre zamestnávateľov
    „Môžu si znížiť náklady za prenájom kancelárskych alebo iných priestorov – a to veľmi riadeným a predpovedateľným spôsobom. Práca z domu pritom zároveň zvyšuje spokojnosť zamestnancov a napomáha redukovať ich pracovný stres a znižovať mieru ich fluktuácie, či absencií z najrôznejších dôvodov. Zlepšuje dokonca vzťahy zamestnancov a manažmentu,“ vysvetľuje Ambróz.

    Psychológ tiež tvrdí, že ponúknutím možnosti home office môže zamestnávateľ  získať konkurenčnú výhodu. „Keďže možnosť pracovať z domu je zamestnancami vnímaná veľmi pozitívne, zvyšuje tak atraktivitu pracovného miesta a prináša tým viac záujemcov o prácu. Zároveň celkovo rozširuje skupinu ľudí, ktorí pre zamestnávateľa môžu potenciálne pracovať - či už rodičia na materských dovolenkách, zamestnanci žijúci vo vzdialených lokalitách, alebo ľudia so zdravotným postihnutím,“ objasňuje.
  3. Výhody pre celú spoločnosť
    Nielen zamestnanci, nielen zamestnávatelia – celá spoločnosť dokáže profitovať z využívania práce z domu. Ako? „Ak by sme dokázali využiť potenciál odhadovaných 40% pracovných pozícií, znamenalo by to napríklad celosvetovo zníženie spotreby ropy v stovkách miliónov barelov a s tým súvisiace významné zníženie produkcie skleníkových plynov,“ opisuje nemenej významnú výhodu uplatňovania práce z domu.

    Ambróz tiež hovorí, že využívaním možnosti home office by došlo aj k výraznému zníženiu počtu áut na cestách, vďaka čomu by poklesla záťaž na dopravnú infraštruktúru, prinieslo by to však aj nižšie emisie a tým pádom aj zdravšie životné prostredie pre všetkých. „Menej by sme stáli v dopravných špičkách, menej by sme platili za údržbu ciest a rovnako by sa znížil počet dopravných nehôd, či zranení a úmrtí na cestách. S tým súvisia následne nižšie náklady za zdravotnú starostlivosť, políciu či hasičov. A vo výpočte pozitívnych dôsledkov by sa dalo ešte pokračovať,“ dodáva.

Aká bude budúcnosť? S týmto sa budeme musieť vyrovnať

Aktuálny trend je jasný. Predovšetkým mladí ľudia dnes majú úplne iné predstavy o svojom zamestnaneckom živote. Nechcú stráviť každý deň niekoľko hodín na jednom mieste, chcú mať pružný pracovný čas, rovnako prirodzená je pre nich možnosť pracovať z akéhokoľvek miesta na svete. Tak sa stávajú priekopníkmi úplne odlišného pracovného fungovania, než boli zvyknuté generácie pred nami. Psychológ však s takýmto prístupom súhlasí. „Ľudia, ktorí vyžadujú pracovnú a osobnú flexibilitu, majú podľa mňa principiálne pravdu. Veď aj zamestnávatelia neustále očakávajú od zamestnancov flexibilitu - stačí si pozrieť náhodne vybraný pracovný inzerát. Vnímam to teda ako fér požiadavku,“ hovorí Ambróz.


Prečítajte si tiež: Pracovať iba 4 dni v týždni: Dožijeme sa toho na Slovensku?


Dodáva však, že takéto fungovanie prinesie to, na čo možno nie je každý zamestnanec pripravený: „Takáto sloboda a flexibilita v práci bude od zamestnancov vyžadovať aj väčšiu mieru vlastnej motivácie a disciplíny, lepšie komunikačné a organizačné zručnosti. Taktiež na nich budú kladené mnohé nové nároky, ktoré dnes ani nedokážeme predpovedať. A to nemusí byť dobrá správa pre každého,“ uzatvára.

 

Viac o téme: Doma Domu Práca Office Benefit Benefity Home Dovoliť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy