Odchádzate o pár dní na dovolenku? Týchto 5 vecí svojim kolegom v práci nerobte

Tešíte sa na dovolenku? Kto by sa netešil! Niektorí ľudia svoju radosť nijako neprejavujú, jednoducho sa tešia na deň, od ktorého budú mať oficiálne voľno. Sú však aj takí, ktorí sa o svoju radosť potrebujú s každým podeliť, a dokonca niekoľkokrát. Ak už netrpezlivo sledujete kalendár a škrtáte si zostávajúce dni, je všetko v najlepšom poriadku. Ak však v práci robíte niektoré z týchto vecí, mali by ste s nimi okamžite prestať, inak začnete svojim kolegom liezť na nervy!

 

 

 

  1. Neustále opakujte, ako sa tešíte na dovolenku
    Pochváľte sa tým vrátnikovi, kolegom pri káve, na obede, pani upratovačke – všetkým a všade. A na druhý deň znova, aby na to náhodou nezabudli. Je jasné, že sa tešíte na zaslúžený oddych, nestaňte sa však otravným kolegom, s ktorým sa už nedá porozprávať o ničom inom.
  2. Kolegov, o ktorých viete, že nikam tento rok nepôjdu, sa pravidelne pýtajte, či náhodou nezmenili plány
    Niektorí ľudia sa proste radšej rozhodnú, že peniaze na dovolenku investujú do bytu či domu, prípadne sa im narodilo malé dieťa, s ktorým ešte nemôžu cestovať. Pochopte, že v týchto prípadoch letná dovolenka naozaj nehrozí.
  3. Ak vám kolega povie, že letnú dovolenku strávi na Slovensku, poľutujte ho
    Najmä ak sa vy chystáte navštíviť exotickú krajinu. Aj na Slovensku sa však dá dobre oddýchnuť. Pracovný psychológ Filip Ambróz dokonca tvrdí, že nezáleží na tom, kde na dovolenku vycestujeme. Vedeli ste, že si môžete lepšie oddýchnuť na chalupe starej mamy ako na Maldivách? Musíte len splniť túto podmienku.
  4. Každé ráno zvolajte na celú kanceláriu, koľko dní zostáva do vašej dovolenky
    Verte tomu, že vaši kolegovia začnú odrátavať spolu s vami. Nie však z rovnakého dôvodu, ako vy. Budú radi, že vás istý čas neuvidia.
  5. Zavaľte kolegov svojimi povinnosťami, ktoré sa vám tesne pred dovolenkou už nechcelo riešiť
    To, že máte schválené voľno neznamená, že dva týždne pred dovolenkou už nepohnete ani prstom. Snažte sa splniť si čo najviac povinností a to, čo horí, odovzdať ešte pred tým, než odídete. Ak budú musieť vaši kolegovia počas vašej neprítomnosti „hasiť“ vzniknuté problémy, pripravte sa na „vrúcne“ privítanie po návrate do práce.

Prečítajte si tiež: Tieto veci v piatok v práci nerobte: Inak vás budú kolegovia neznášať!


Viac o téme: Dovolenka Odchod Práca Kolegovia Zamestnanie Kolega Odísť Práci Dovolenku
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy