Nestíhate v práci? Týmito zlozvykmi sa zbytočne oberáte o čas!

Hodiny odbijú 16:00. A vy zistíte, že ste opäť nestihli to, čo ste chceli. Pýtate sa, ako je možné, že ten čas tak rýchlo letí? Nuž, čas plynie každý deň rovnako, niekedy však za to, že nestíhame, môžu naše zlozvyky. Zistite, či aj vy nerobíte niektorú z týchto činností, ktorými sa zbytočne oberáte o čas!

 

 

 

 

 

  1. Pomalé rána
    Aj vám vždy trvá, kým sa ráno rozhýbete? Keď prídete do práce, najprv sa zastavíte v kuchynke na káve, kde s kolegami preberiete najnovšie informácie zo života firmy? A keď sa už konečne dostanete k počítaču, najprv si pozriete, čo je nové na sociálnych sieťach a aké nové maily vám pribudli? Chyba! Snažte sa znížiť čas, ktorý venujete týmto činnostiam, uvidíte, že zrazu získate viac času a už sa nebudete sťažovať, že nestíhate.
  2. Chodíte príliš často na čaj/kávu/fajčiarsku
    Ako často si počas dňa doprajete kávičku alebo čaj? Ako často chodievate na cigaretu? Nehovoríme, aby ste sa tohto všetkého vzdali, ak však v kuchynke na čaji strávite s kolegyňou 10 minút minút 5x denne, spočítajte si, o koľko času sa uberáte. Na fajčiarskej pokračujete v debatnom krúžku? Ak chodíte trikrát denne a strávite tam opäť 10 minút, nečudujte sa, že sa vám toho v rámci pracovných povinností kopí.
  3. Chodíte na príliš veľa stretnutí
    Zamyslite sa: naozaj musíte byť na každom z nich? Stanovte si priority a určite si, na ktorých mítingov je vaša účasť naozaj nutná. Ak ste na stretnutí a čakáte, kým sa dostanú k vašej záležitosti, zbytočne zabíjate čas. Dohodnite sa, nech vás kolega zavolá vtedy, keď sa budete preberať váš projekt.
  4. Skrývate sa za e-maily
    Máte kolegu o poschodie vyššie, no namiesto toho, aby ste sa postavili a šli za ním osobne, mu radšej napíšete e-mail? Potrebujete si niečo overiť u klienta, no namiesto zdvihnutia telefónu pridáte ďalší mail do jeho schránky? E-mailová komunikácia je skvelý spôsob, predstavte si však, koľko času ušetríte, ak sa spojíte priamo!
Viac o téme: Čas Práce Veľa Času Málo Zlozvyky Práci
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy