5 vecí, ktoré musíte začať robiť, ak chcete byť už zajtra lepšími

Hľadáte spôsoby, ako sa neustále zlepšovať, byť v živote o niečo šťastnejší a v práci produktívnejší? Už hľadať nemusíte, práve ste ich našli. Inšpirujte sa týmito 5 tipmi, ktoré ak zaradíte do svojho života, výrazne ovplyvnia vaše možno už zajtrajšie ja!

 

 

 

 

 

  1. Nechoďte s telefónom do postele
    Možno máte pocit, že sa vám zrúti svet, ak si pred spaním neskontrolujete e-maily či novinky na sociálnych sieťach. V skutočnosti sa však nič zlé nestane, práve naopak. Dať si „pohov“ od elektroniky vám pomôže vyčistiť si hlavu a skutočne si oddýchnuť. Dokonca vám to zabezpečí lepší spánok. Vyskúšajte!
  2. Nenechávajte sa ovládnuť hnevom a závisťou
    Možno sa vám to nezdá, ale práve nepretržité pocity hnevu, zatrpknutosti či závisti výrazne ovplyvňujú vašu náladu a produktivitu. Ak sa rozlúčite s týmito pocitmi, zlepšia sa tým aj vaše vzťahy – či už osobné, alebo tie pracovné. Dodržať túto radu sa ale ľahšie povie, ako urobí, preto si musíte nájsť mechanizmus, ktorý u vás bude fungovať. Možno vám však pomôže jednoduchý trik: pri náznaku hnevu, zatrpknutosti či závisti sa nadýchnite a zamyslite, čo vám tieto pocity prinesú. Áno, správne, nič. Namiesto toho sa upriamte na niečo pozitívne, na to, za čo ste vďačný.
  3. Pochváľte sa
    Nečakajte iba na uznanie ostatných, chváliť sa musíte aj vy sami! Rešpektovanie samého seba, uznanie svojich úspechov dokáže spraviť s vašou náladou a motiváciou divy. Optimálna dávka pochvaly tiež naštartujte vašu produktivitu. Už len drobné pochvaly samého seba z vás urobia šťastnejšiu osobu. Začnite s tým už dnes!
  4. Staňte sa dobrým človekom
    Byť milý, priateľský a nápomocný sa oplatí. Nastavte si každý deň malý cieľ: či už niekomu pomôžete, dáte dobrú radu alebo ho potešíte drobnosťou. Začnite sa na ľudí viac usmievať: budete prekvapený, ako výrazne sa zlepšia vaše vzťahy s okolím.
  5. Buďte otvorený
    Čo tým presne myslíme? Buďte otvorený všetkému novému. Napríklad aj ľuďom v práci, s ktorými ste ešte nehovorili. Nielenže si tým rozšírite okruh svojich známostí, nikdy neviete, ako vás môže obohatiť nový človek. Otvorte sa novým príležitostiam, môžete len a len získať! 

Prečítajte si tiež: Podľa čoho vás ľudia hodnotia? Stačia im tieto dve kritériá!​


Viac o téme: Sa Úspech Lepší Motivácia Byť Ako Zlepšiť Uspieť Úspešnejší
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: undercoverrecruiter.com; Text: es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy