5 netradičných spôsobov, ako zapôsobiť na šéfa

Ilustračné fotoIlustračné foto

Máte pocit, že vo svojom pracovnom živote stagnujete? Že ste sa zasekli na jednom mieste a neviete postúpiť na ďalší stupienok kariérneho rebríčka? Chceli by ste, aby si vás šéf všimol, ocenil vaše kvality a povýšil vás? Ak hľadáte spôsoby, ako postúpiť vo vašej kariére vyššie, inšpirujte sa týmito piatimi netradičnými, ale užitočnými radami.

 

 

 

 

  1. ​​Zistite, aká je vaša cena
    Zamyslite sa, koľko stojíte vášho šéfa a koľko peňazí mu, naopak, zarábate. Prinášate zákazníkov? Koľko stoja? Zistite, ako dosiahnuť, aby ste pre vášho zamestnávateľa neboli iba nákladom, ale stali sa jeho ziskom. To vám pomôže odvádzať lepšiu prácu a zarábať zamestnávateľovi ešte viac, než doteraz.
  2. Prestaňte nenávidieť ostatných
    Samozrejme, nikto z nás nemá rád úspešných kolegov, ktorým sa podarí všetko, čoho sa dotknú. Namiesto venovania energie nenávisti a závisti by ste sa však mali sústrediť na to, ako sa s týmito ľuďmi spriateliť. Nielenže vás dokážu dostať bližšie k šéfovi, môžu vás tiež naučiť zopár užitočných trikov. Pri najbližšej úlohe tak môžete pritiahnuť šéfovu pozornosť.
  3. Staňte sa prvou osobou, za ktorou príde šéf
    Nadriadení musia mať na pamäti množstvo vecí a informácií. Riešia stretnutia, plány, preto je niekedy ťažké, aby si vás v záplave povinností všimli. Každý však potrebuje pomoc a najrýchlejšou cestou, ako sa k šéfovi dostať, je stať sa jeho pravou rukou. Staňte sa osobou, ktorá bude vedieť, ako najrýchlejšie vyrieišť veci, na ktorú sa môže váš šéf vždy spoľahnúť.
  4. Staňte sa stratégom
    Tak ako šachový hráč musí zvážiť každý ťah, aj vy by ste  v práci mali postupovať rovnako. Začnite počítať príjmy z každého, aj potenciálneho rozhodnutia, ktoré v rámci svojej kariéry a pracovnej pozície spravíte.
  5. Začnite myslieť ako majiteľ firmy
    Je veľkou chybou, ak neuvažujete ako majiteľ spoločnosti, v ktorej pracujete. Nemyslite ako obyčajný zamestnanec, uvažujte tak, že je aj vo vašom záujme, aby firma prosperovala. Uvažujte, čo ešte možno urobiť, aby ste jej pomohli ďalej rásť. Buďte iniciatívny v preberaní zodpovednosti a vydávaní rozhodnutí.

Prečítajte si tiež: 5 návykov, ktoré naštartujú vašu kariéru


Viac o téme: Práca Kariéra Rebríček Úspech Povýšenie Šéfa Postúpiť Zapôsobiť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: carreeraddict; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy