Máte už vašej práce po krk, no bojíte sa dať výpoveď? Takto sa vám zmení život, keď naberiete odvahu!

Ilustračné fotoIlustračné foto

Zlý šéf, nepriateľskí kolegovia, nedostatok priestoru na sebarealizáciu. Mnoho Slovákov nie je spokojných v aktuálnej práci, majú však strach zmeniť svoju situáciu. Pretože by stratili pravidelný príjem, pretože musia z niečoho platiť účty a hypotéku, pretože... Dôvodov, prečo ostať, sa nájde mnoho. Dlhodobé fungovanie v práci, ktorá nám "nereže", však nie je najlepšie riešenie. Budeme totiž stále viac otrávení, mrzutí, budeme sa trápiť a namiesto toho, aby sme sa ďalej rozvíjali, pôjdeme úplne opačným smerom. Áno, človek potrebuje veľký kus odvahy dať zbohom práci, ktorá mu nevyhovuje. Čo však získa, ak sa odhodlá? Ak aj vy váhate, či dať konečne "kopačky" starej práci, možno vás presvedčí, čo všetko zažijete, ak tak urobíte!

  1. Obrovská úľava
    Možno si to teraz neviete predstaviť, ale keď sa odhodláte k výpovedi, zaplaví vás neskutočný pocit úľavy. Najmä ak chcete dať zbohom práci, v ktorej ste sa necítili dobre, ktorá vás nenapĺňala či v ktorej ste si nesadli so šéfom či s kolegami.  Predstavte si, že už nebudete musieť plniť nezmyselné úlohy, zúčastňovať sa rovnako nezmyselných stretnutí, dokonca už nebudete musieť trpieť nálady a príkazy vášho šéfa! Nebolo by to skvelé?
  2. Rozšírite si obzory
    Keď dáte výpoveď, otvorí sa vám obrovské pole príležitostí. Budete sa venovať rovnakej práci? Alebo sa vyberiete do úplne inej oblasti? Ostanete v meste, v ktorom ste doteraz pôsobili? Alebo máte chuť vyskúšať si prácu v zahraničí? Že túžite po dobrovoľníckej aktivite na druhom konci zemegule? Rozhodnutie je len na vás a na vašich možnostiach. Ak nemáte záväzky, prípadne si ich viete zmenežovať, môžete podniknúť vo svojej kariére prakticky čokoľvek.  
  3. Spoznáte nových ľudí
    Možno boli vaši predchádzajúci kolegovia skôr tichší, zatiaľ čo vy by ste privítali v práci aj trošku „života“. Alebo naopak? Nech je to akokoľvek, v novej práci stretnete množstvo ľudí, s ktorými si možno padnete do oka nielen pracovne, ale aj povahovo. Budete tiež mať príležitosť spoznať ďalších odborníkov z vašej branže, vďaka ktorým sa naučíte niečo nové a získate cenné skúsenosti. A to rozhodne stojí za to!
  4. Naberiete sebavedomie
    Ak ste boli v predchádzajúcej práci prehliadaný či nepovšimnutý, ak ste nedostali príležitosť  ukázať sa, výpoveď pre vás môže byť cesta k nájdeniu strateného sebavedomia. Pri hľadaní novej práce si zosumarizujte všetky vaše pracovné skúsenosti, spíšte si vaše najsilnejšie stránky, dajte si dokopy všetky vaše nápady, návrhy a pripomienky, ktoré sa na minulom pracovisku neprijali. Pohovory berte ako skvelý tréning – čím viac ich prejdete, tým viac sa budete zlepšovať: budete vedieť, čo ponúkate, čo požadujete a budete sa vedieť predať.
  5. Budete šťastnejší
    Zrátajte si, koľko času trávite v práci. Dosť veľa, však? Je preto dôležité, aby sme sa v nej cítili dobre. Skúste si predstaviť, že máte prácu, ktorá vás baví a napĺňa, v ktorej máte okolo seba dobrý kolektív a do ktorej vstávanie pre vás nie je horor. Predstavte si, že v tejto práci máte priestor ukázať vaše schopnosti a váš šéf ich ocení. Toto všetko prispeje k vášej spokojnosti a v konečnom dôsledku aj pocitu šťastia. Stačí len nabrať odvahu! 
Viac o téme: Práca Zamestnanie Výpoveď Podať Odvaha
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy