Ako si zachovať charakter? V práci, v podnikaní a politike?

Ján Baránek, Ján Košturiak, Daniel Pastirčák (zľava)Ján Baránek, Ján Košturiak, Daniel Pastirčák (zľava) Zdroj: Koláž/red.

Pýtate sa, do akej miery zostať v dnešnej dobe správnym človekom s charakterom, aj keď na vás vplývajú médiá, rôzne okolnosti alebo ľudia z vášho okolia? Ak vás zaujíma odpoveď, pozývame vás na verejnú diskusiu s názvom Charakter zlacnel a čestnosť pokrivkáva v Zichyho paláci v Bratislave.

Pozvanie do diskusie už prijali aj traja odborníci: Ján Baránek (politický analytik), Ján Košturiak (podnikateľ) a Daniel Pastirčák (spisovateľ, kazateľ). Ich profily vám bližšie priblížime v nasledujúcich riadkoch.

Ján Baránek

Je politický analytik, zakladateľ agentúry Polis Slovakia.  V roku 214 bol najcitovanejším analytikom v médiách. Z pozície analytika sa v médiách snaží poukazovať najmä na hrozby pre krajinu, ktoré vníma ako najakútnejšie, resp. najpodstatnejšie, najmä korupciu, či zlý volebný systém. Na adresu politiky a politikov sa vyjadril, že, politika obsahuje vírus. Podľa neho ten, kto vstúpi do politiky a nie je predtým „očkovaní“ nejakým sérom pokory, ako keby bol nakazený vírusom, ktorý zmení jeho pohľad na svet, ale mení ho negatívne a mení ho niekedy až kardinálne.

Ján baránek, politický analytik Galéria fotiek (4) Zdroj: red.

Ján Košturiak

Je podnikateľ, prezident a spoluzakladateľ spoločnosti Fraunhofer IPA Slovakia. V roku 1997 ho vymenovali za profesora na Žilinskej univerzite v Žiline, v roku 2001 za profesora na ATH Bielsko Biala a za honorárneho profesora HST Ulm. V roku 1990 začal pracovať ako konzultant pre priemyselné podniky. V roku 1995 založil Inštitút priemyselného inžinierstva v Žiline, ktorý v roku 2000 spojil s aktivitami Fraunhofer IPA Stuttgart v spoločnosti Fraunhofer IPA Slovakia. Prednáśa na HST Ulm, UTB Tomáša Baťu, Fakulte výrobných technológii Prešov, TU Košice a Materiálovo technologickej fakulte Trnava, STU Bratislava. Ako povedal Ján Košturiak, prekvapuje ho, aké nezmysly dokážu napísať mnohí novinári, aké stádovité názory šíria, ako radi označujú normálne veci za zaostalosť, stredovek alebo devätnáste storočie a abnormality považujú za niečo moderné a pokrokové.

Ján Košturiak, lektor, tréner Galéria fotiek (4)

Daniel Pastirčák

Je spisovateľ, esejista a kazateľ. Je členom Obce spisovateľov Slovenska a Pen klubu. Za svoju literárnu a výtvarnú činnosť získal viacero medzinárodných ocenení. Okrem literatúry sa venuje aj tvorbe pre divadlo. Spolupracuje s rozhlasom i televíziou. V súčasnosti pôsobí ako kazateľ Cirkvi bratskej v Bratislave.  Z Pastirčákovej tvorby jednoznačne cítiť, akú hierarchiu uprednostňuje. Hodnoty sú určené a rad je na nás, aby sme ich porovnali a usporiadali. Ak budeme porovnávať dôkladne, nemôže sa stať, že prehliadneme zdôraznenú ľudskú duálnosť, rozmernosť človeka dočasného (s telom) a večného (s dušou). Ako sa vyjadril Pastirčák, je dobré si uvedomiť, že nositeľom moci je každý človek. To, že zdvihnem ruku, môžem sa hýbať , niečo s ňou urobiť je moc. To, že mám myšlienku a môžem ju vysloviť je moc. Čiže v istom zmysle je moc vždy prejavom akýchsi prostriedkov života ktoré vlastníme, čím viac ich máme a čím sú vplyvnejšie, tým máme väčšiu moc.

Daniel Pastirčák, spisovateľ, kazateľ Galéria fotiek (4) Zdroj: red.

Verejná diskusia na tému Charakter zlacnel a čestnosť pokrivkáva sa bude konať 29. apríla 2015 o 19.00 hod. v Zichyho paláci (Hudobnej sále) na Ventúrskej 9 v Bratislave. Všetci ste srdečne vítaní!

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Diskusia Ján baránek Ján košturiak Daniel pastirčák Diskusie v paláci Zichyho palác
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: red., Foto: Thinkstock.com
 
Staršie správy
Staršie správy