Skončenie pracovného pomeru na dobu určitú

poradnaporadna

Dá sa niečo urobiť s ukončením pracovného pomeru na dobu určitú? Pracujem vo firme, ktorá má približne 1000 zamestnancov a k 15.2.2012 mi končí ročná zmluva a zamestnávateľ mi oznámil, že so mnou končí pracovný pomer dohodnutý na dobu určitú podla paragrafu 71,odstavec 1) Zákonníka práce. Nakoľko je to veľká firma a pracovné zmluvy sa tu štandardne dávajú najprv na ročnú dobu určitú a po roku sa predlžujú na dobu neurčitú, neviem o žiadnom priestupku a ani som nebol ústne a ani písomne napomínaný, aby so mnou bol tento pomer skončený, aj ked pochopiteľne má na to zamestnávatel právo. Moja funkcia sa neruší a skôr sa ešte idú ľudia priberať, tak som ostal prekvapený, že chcú so mnou ukončiť pracovný pomer. Dozvedel som sa, že je to rozhodnutie môjho priameho nadriadeného, ktorý ma sem zhodou okolností pred rokom dostal a považoval som ho za priateľa, lebo sa poznáme dlhé roky. Za rok som nemal žiadnu absenciu, žiadne upozornenie, ani ústne a ani písomné, že si neplním svoje povinnosti poriadne. Keď bolo treba, bol som stále k dispozícii zamestnávateľovi, preto nerozumiem tomuto kroku. Dá sa nejakým spôsobom voči tomuto rozhodnutiu jedného človeka brániť? Mám 45 rokov a práca ma baví a toto rozhodnutie mi skomplikuje poriadne život a nevravím o tom, že v mojom veku je už ťažšie si nájsť poriadne zamestnanie. Nemám a ani som nemal žiadne pracovné a ani osobné problémy s pracovníkmi a ani s nadriadenými. Nadriadený mi pri preberaní povedal, že ho ignorujem, ale nikdy ma na to neupozornil a ozaj sme sa správali k sebe normálne.

Poradňa: V tomto prípade je postup zamestnávateľa v súlade so zákonom a pracovný pomer dojednaný na dobu určitú skončí uplynutím dojednanej doby. Zamestnávateľ nie je povinný ani uvádzať akékoľvek zdôvodnenia.

 

V tomto prípade samozrejme môžete požiadať zamestnávateľa o prehodnotenie jeho rozhodnutia, pričom v rozhovore alebo žiadosti poukážete práve na Vaše silné stránky a v čom je Váš prínos pre spoločnosť. Súčasne môže požiadať zamestnávateľa o vyjadrenie, aké zlepšenie alebo zmenu Vášho konania požaduje a za akých podmienok by bol ochotný Váš pracovný pomer predlžiť.

20.02.2012

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Na dobu určitú
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy