Zmena miesta výkonu práce

poradňaporadňa

Pracujem v obchode, v sieti, ktorá ma v našom okrese niekoľko filiálok. Môžu ma preradiť na inú, pre mňa pozične menej vyhovujúcu? Som rozvedená matka troch školopovinných detí, vo veku 16,15 a 11 rokov.

Poradňa: Miesto výkonu práce musí byť uvedené v pracovnej zmluve, ktorí je uzatvorená medzi zamestnancom a zamestnávateľom. Miesto výkonu práce môže byť vymedzené rôzne, a to ako obec, konkrétna prevádzka alebo aj viacero prevádzok v rámci jednej obce. Ak je miesto výkonu práce uvedené v pracovnej zmluve dostatočne široko, poskytuje to zamestnávateľovi možnosť presunúť zamestnanca do inej svojej prevádzky. Ak formulácia o miestne výkonu práce obsiahnutá v pracovnej zmluve stanovuje, že miestom výkonu práce je len jedna konkrétna prevádzka, zamestnávateľ môže zmeniť miesto výkonu zamestnanca len so súhlasom zamestnanca sa to formou dohody o zmene pracovných podmienok.

V niektorých prípadoch má zamestnávateľ možnosť vykonať preradenie zamestnanca na inú prácu aj bez súhlasu zamestnanca a to na čas nevyhnutnej potreby, ak je to potrebné na odvrátenie mimoriadnej udalosti alebo na zmiernenie jej bezprostredných následkov. Práca, na ktorú zamestnávateľ preraďuje zamestnanca, musí zodpovedať zdravotnej spôsobilosti zamestnanca na prácu. Zamestnávateľ je povinný prihliadnuť aj na to, aby táto práca bola pre zamestnanca vhodná vzhľadom na jeho schopnosti a kvalifikáciu. Zamestnávateľ je povinný vopred prerokovať so zamestnancom dôvod preradenia na inú prácu a dobu, počas ktorej má preradenie trvať. Ak preradením zamestnanca dochádza k zmene pracovnej zmluvy, zamestnávateľ je povinný vydať mu písomné oznámenie o dôvode preradenia na inú prácu a o jeho trvaní.

V neposlednom prípade pripomíname, že zamestnávateľ je povinný pri úprave pracovného času a pri zaraďovaní zamestnancov do pracovných zmien prihliadať aj žien a mužov starajúcich sa o deti. Ak požiada žena alebo muž trvale sa starajúci o dieťa mladšie ako 15 rokov o kratší pracovný čas alebo o inú vhodnú úpravu určeného týždenného pracovného času, zamestnávateľ je povinný jej žiadosti vyhovieť, ak tomu nebránia vážne prevádzkové dôvody.
16.2.2010

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk
Viac o téme: Poradňa
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy