Invalidita a neschopnosť vykonávať prácu. Ako postupovať?

Zamestnávateľ môže dať výpoveď zamestnancovi so zdravotným postihnutím len s predchádzajúcim súhlasom príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, inak je výpoveď neplatná.Zamestnávateľ môže dať výpoveď zamestnancovi so zdravotným postihnutím len s predchádzajúcim súhlasom príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, inak je výpoveď neplatná. Zdroj: thinkstock.com

Dvanásť mesiacov som bol práceneschopný a na posudkovej komisii mi priznali invalidný dôchodok vo výške 75 percent. Stále som v pracovnom pomere. Čím sa mám preukázať u zamestnávateľa, že pre nepriaznivý zdravotný stav mi bol priznaný invalidný dôchodok a nemôžem vykonávať doterajšiu prácu? Ako ukončiť pracovný pomer, aby mi zamestnávateľ vyplatil odstupné? Mám u zamestnávateľa odpracovaných štyridsať rokov. Rozhodnutie o priznaní mi môže prísť aj o dva mesiace.

Poradňa:  Rozhodnutie o priznaní invalidného dôchodku je dokladom, že zamestnanec sa v zmysle Zákonníka práce považuje za zamestnanca so zdravotným postihnutím, ale nepreukazuje neschopnosť vykonávať doterajšiu prácu. Lekár musí  zhodnotiť, či je vykonávaná práca vhodná pre zamestnanca zo zdravotného hľadiska a o výsledku posúdenia vydá posudok.

Zamestnávateľ je povinný v zmysle ustanovenia § 55 ods. 2 písm. a) Zákonníka práce, preradiť zamestnanca na inú prácu, ak zamestnanec podľa lekárskeho posudku vzhľadom na svoj zdravotný stav dlhodobo stratil spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu. Zákon výslovne uvádza, že záverom lekárskeho posudku musí byť, že zamestnanec dlhodobo stratil spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu. Ak zamestnanec predloží takýto posudok zamestnávateľovi spolu so žiadosťou o preradenie na inú prácu, zamestnávateľ musí zamestnanca preradiť na inú prácu, ak sa u zamestnávateľa takáto práca vykonáva.

Ak zamestnávateľ nemá možnosť preradiť zamestnanca na inú prácu,  môže mu dať  výpoveď  z výpovedného dôvodu podľa ustanovenia §  63 ods. 1 písm. c) Zákonníka práce. Tento výpovedný dôvod je spojený s nárokom zamestnanca na odstupné. Výška odstupného závisí od dĺžky trvania pracovného pomeru aj od spôsobu skončenia pracovného pomeru a jeho výška je uvedená v ustanovení § 76 Zákonníka práce. Zamestnávateľ môže dať výpoveď zamestnancovi so zdravotným postihnutím len s predchádzajúcim súhlasom príslušného úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, inak je výpoveď neplatná.

Ak zamestnávateľ po predložení lekárskeho posudku zamestnanca nepreradí na inú prácu ani mu nedá výpoveď, zamestnanec môže pracovný pomer okamžite skončiť a v v takom prípade má nárok na náhradu mzdy v sume svojho priemerného mesačného zárobku za výpovednú dobu dvoch mesiacov.

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk.

Viac o téme: Invalid Zamestnávateľ Invalidný dôchodca Práceneschopnosť Odstupné ID Ukončenie pracovného pomeru Invalidita Pracovný pomer
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy