Osamelá matka a práca nadčas

poradnaporadna

Som rozvedená osamelo žijúca matka s 5 ročným synom. Po ukončení MD som nastúpila do práce, kde som pracovala aj pred MD so zmluvou na dobu neurčitú. Umožnili mi zmenu prac. času, každý prac. deň od 7.00 do 15.00. Pracujem ako ošetrovateľka v nemocnici. Teraz na mňa tlačia, aby som pracovala aj nadčasy cez víkendy a sviatky. Mám nárok na to, aby som tieto nadčasy odmietla?

Poradňa: Podľa ustanovenia § 97 Zákonníka práce, práca nadčas je práca vykonávaná zamestnancom nad rozsah určeného týždenného pracovného času, ktorá je nariadená zamestnávateľom alebo vykonávaná s jeho súhlasom. Prácu nadčas môže zamestnávateľ nariadiť len v prípadoch prechodnej a naliehavej zvýšenej potreby práce alebo ak ide o verejný záujem. Rozsah ako aj podmienky práce nadčas určí zamestnávateľ po dohode so zástupcami zamestnancov, ak na pracovisku nepôsobia zástupcovia zamestnancov, v pracovnej zmluve so zamestnancom.

 

Zákonník práce v ustanovení § 164 stanovuje, že tehotná žena, žena alebo muž trvale sa starajúci o dieťa mladšie ako tri roky, osamelá žena alebo osamelý muž, ktorí sa trvale starajú o dieťa mladšie ako 15 rokov, sa môžu zamestnávať prácou nadčas len s ich súhlasom. Pracovná pohotovosť sa s nimi môže len dohodnúť. Za osamelú ženu sa v zmysle Zákonníka práce považuje zamestnankyňa, ktorá žije sama a je slobodná, ovdovená alebo rozvedená.

21.05.2012

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Rozvedena nadcasy
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy