Šikanujú vás v práci? Bráňte sa!

TrenkwalderTrenkwalder

Pojem šikanovanie sa najčastejšie spája s deťmi v škole. Situácie, kedy väčší a silnejší spolužiaci namierili svoju pozornosť na jednotlivca aby ho pripravili o desiatu, vreckové či domácu úlohu sme zažili všetci. Šikanovanie však nie je len výsadou škôl. Pracovní psychológovia čoraz častejšie upozorňujú na rastúci počet šikanovaných zamestnancov.

Existujú dve formy šikanovania na pracovisku. Tá ktorej sa budeme venovať sa označuje mobbing a predstavuje šikanovanie medzi kolegami. Druhá nesie pomenovanie bossing, zameriava sa na šikanovanie zo strany nadriadeného a budeme sa jej venovať niekedy v budúcnosti.

 

Ako zistiť, či sme obeťou mobbingu?

O mobbingu je potrebné hovoriť, kvôli jeho dopadu na jednotlivca, kolektív ale i celú firmu. Šikanovanie totiž v prípade jednotlivca môže okrem straty motivácie k práci, prerásť až do straty pracovného miesta alebo psychických problémov. Aké formy znepríjemňovania práce teda poznáme.

 

Nemáte nárok na vlastný názor!

Prvá počiatočná fáza mobbingu. Ten, kto stojí v prípade mobbingu proti vám, automaticky pochováva všetky vaše snahy o možnosť vyjadriť sa k danej problematike. Zamestnanec, ktorý je objektom mobbingu, je neustále terčom kritiky za zvolené pracovné postupy ale aj pri predstavení vlastných myšlienok.

 

Pre kolegov ste vzduch!

Nebezpečná forma narúšania sociálnych vzťahov v kolektíve. Kolegovia sa vyhýbajú akémukoľvek kontaktu s takýmto pracovníkom. Mobbovaný pracovník nedostáva nielen potrebné socializačné informácie o kolegoch, ale často ani informácie týkajúce sa pracovného procesu.

 

Naložili vám viac ako dokážete uniesť!

V tomto prípade sa už jedná o jednoznačné snahy poškodiť vaše pracovné meno. Častokrát nezmyselné pracovné úlohy, opakovaná práca na tom istom projekte sú prostriedkami zameranými na vytvorenie tlaku na odchod pracovníka z pracoviska. Často sú zamieňané s bossingom. Spolupracovníci však majú na takomto type správania ešte väčší vplyv.

 

Ste terčom vtipov kolegov!

Správanie, ktoré v nás vyvoláva nepríjemné pocity môže pochádzať práve z toho, že sme terčom kritiky. Rafinovanosť tohto typu mobbingu spočíva v jeho utajení a postupnom gradovaní. Vtipný kolega je pritom vždy v kolektíve obľúbeným. Pozor však na situácie, kedy svoje vtipy začína orientovať na svojich kolegov. Ak začne „žartom“ komentovať štýl obliekania či spôsob reči alebo práce začína sa skutočný mobbing.

 

Obťažuje vás aj fyzicky?

V prípade mobbingu sa nejedná vždy len o sexuálne obťažovanie. Mobbingom môžu byť aj rôzne kanadské žartíky namierené proti jednému pracovníkovi. Obťažovať nás kolega môže svojím hudobným vkusom, neustálym rozptyľovaním. Fyzický mobbing môže prerásť od sledovania až po fyzické útoky.

 

Kto sa najčastejšie stáva obeťou mobbingu?

Najčastejšou obeťou mobbingu sú tri skupiny:

 

• osamelí pracovníci - napríklad ženy v mužskom kolektíve, ale platí to aj pre mužov v ženských kolektívoch, pracovníci ktorí sa nejakým spôsobom odlišujú od väčšiny (hendikep, orientácia, ...),

• pracovníci s rýchlym kariérnym rastom,

• noví pracovníci.

 

Mobbing je obrovský fenomén súčasnosti. Brániť sa proti nemu je veľmi ťažké a odstrániť ho z medziľudského správania sa je takmer nemožné. Zamyslite sa preto, či náhodou nie ste objektom mobbingu, teda tým, kto je ním postihnutý. V tomto prípade by ste svoju situáciu mali riešiť s najvyšším predstaviteľom danej spoločnosti – ak je to možné – prípade s najvyššie dostupným predstaviteľom. Ak nepomôže ani tento krok, bude na mieste uvažovať o zmene pracovného miesta. Rovnako si pozrite vyššie spomenuté body a spomeňte si, či náhodou svojím správaním niekoho nešikanujete. Ak je to tak, stali ste sa subjektom mobbingu a máte jedinečnú šancu ísť za svojim kolegom a povedať mu - prepáč, ako som sa ťa niekedy dotkol alebo dotkla.

 

Mgr. Klára Javorská

Špecialista pre personálne poradenstvo, Trenkwalder, a. s. 

 

Pracovné ponuky spoločnosti Trenkwalder »
Viac o téme: Šikana Trenkwalder Mobing
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy