10+1 najčastejšie kladených otázok na pohovore

Na mnohých pohovoroch zaznejú aj neprípustné otázky, na ktoré nemusíte odpovedať.Na mnohých pohovoroch zaznejú aj neprípustné otázky, na ktoré nemusíte odpovedať. Zdroj: photl.com

Poradíme vám, ako na ne odpovedať a čomu sa vyhnúť. Na mnohých pohovoroch zaznejú aj neprípustné otázky, na ktoré nemusíte odpovedať. Viete, ktoré to sú a ako na ne reagovať?

„Small talk“ – otázky, ktoré majú odľahčiť situáciu, prípadne zbaviť kandidáta prvotnej neistoty (napr. Čo Vám môžem ponúknuť na pitie? Akú ste mali cestu? Nemali ste problém nás nájsť?)
Určite Vám neodporúčame vypýtať si Vaše obľúbené nápoje, ako napríklad kávu s mliekom a cukrom, bylinkový čaj a pod. Najvhodnejšou alternatívou je čistá voda či minerálka. Pri otázkach o príchode nerozprávajte príliš obšírne, nespomínajte, že ste mali problémy s hľadaním cesty, alebo dopravnou zápchou. V článku „Pripravte sa na prijímací pohovor“ sme spomínali, že tieto informácie o lokalite si máte zistiť vopred.

1. Ako prebiehal váš doterajší profesijný vývoj?
Popíšte jednotlivé pozície , ktorými ste prešli a ak sú vo vašom životopise nejaké skratky, treba ich personalistovi vysvetliť. Snažte sa udržiavať očný kontakt s hodnotiacimi, tak spozorujete či ich vaše odpovede zaujímajú, alebo naopak nudia. Robte pauzy pre prípadné otázky.

Nikdy neohovárajte svojho súčasného alebo minulého zamestnávateľa, buďte v tomto smere nestranní a dajte skôr najavo, prečo hľadáte nového zamestnávateľa. Teraz je dôležité spomenúť to, čo sa vám v predchádzajúcom zamestnaní / štúdiu podarilo. Ak mate za sebou nejaký úspech, napr. zlepšenie procesov, treba sa o nich zmieniť

2. Aké sú vaše najväčšie úspechy a neúspechy?
Je dosť možné, že si personalista bude chcieť vypýtať referenciu na niekoho, kto na vašom projekte s vami pracoval, preto nič nezveličujte a hovorte len pravdu a fakty. Vyhnite sa ale opisovaniu úloh, ktoré sa skončili úplnou katastrofou. Pri tejto otázke by ste nemali hovoriť o úspechoch z vášho osobného života ako napr. športové, či rodinné úspechy.

3. Aké sú vaše silné a slabé stránky?
Ak uvediete silnú stránku, môže sa vás personalista opýtať aj na príklad, prečo si to myslíte. Je dobré mať poruke nejakú situáciu kedy sa vaša silná stránka prejavila. Čo sa týka slabých stránok, personalisti chcú skôr vedieť, kde vidíte priestor na svoje zlepšenie.

4. Čo viete o našej firme?
Mali by ste vedieť základné údaje o spoločnosti ako napr. oblasť, v ktorej spoločnosť podniká, portfólio produktov, počet zamestnancov, informácie o konkurencii. Všetky tieto potrebné informácie nájdete buď na internete, v tlači, prípadne v propagačných materiáloch spoločnosti. Ak budete disponovať takýmito informáciami, ukážete, že ste sa na pohovor pripravili, a že máte seriózny záujem o ponúkané miesto.

5. Prečo by ste chceli pracovať práve pre našu spoločnosť?
Personálny manažér prikladá veľkú dôležitosť tomu, prečo chcete pracovať pre ich spoločnosť, a nie pre konkurenciu. V tejto fáze sa Vám veľmi zídu informácie získané pri príprave, ktoré môžete teraz použiť, aby ste uviedli personálnemu manažérovi niektoré veľmi dobré dôvody, prečo by mali zamestnať práve Vás. Uvádzame príklady zlých dôvodov: „Hľadám prácu.“ „Rád by som pracoval.“ „Ste medzinárodná spoločnosť.“ „Máte vysoké platy.“ „Môj známy mi povedal, aby som to tu skúsil.“ „Kontaktovala ma personálna agentúra, a preto som tu.“ Toto sú argumenty, ktoré neprispejú k uspokojivému výsledku, takže sa pokúste dať relevantné a pozitívne dôvody.

6. Aké pracovné prostredie vám vyhovuje?
Táto otázka vám poskytuje dobrý priestor ukázať, že ste tímový hráč, ktorý rieši problémy v tíme a ktorý rád komunikuje so svojimi kolegami. Mali by ste zdôrazniť, že dobré medziľudské vzťahy a príjemná atmosféra v práci pre vás znamenajú viac ako materiálna stránka veci. Je to aj možnosť, ako zdôrazniť, že je to pre vás šanca učiť sa od iných a získať skúsenosti.

7. Čo by ste v nasledujúcich rokoch chceli dosiahnuť?
Vyjadrite želanie zostať pri jednom zamestnávateľovi aj dlhšiu dobu, pokiaľ vám ponúkne primerané možnosti profesijného rozvoja.

8. Aké typy spoločností Vás zaujali, kam ste si poslali životopis?
Väčšina personalistov s faktom, že kandidát aktívne hľadá na trhu ráta. Môžu sa vás opýtať, aké pozície vás väčšinou zaujali, čo im pomôže vytvoriť si lepší obraz o práci, ktorú hľadáte.

9. Prečo by sme sa mali rozhodnúť práve pre Vás?
Táto otázka súvisí aj s vašou prípravou na pohovor. Môžete spomenúť, čo vás na spoločnosti zaujalo, čomu sa spoločnosť venuje. Veľmi dôležité je najmä ukázať motiváciu, prečo vás inzerát zaujal alebo prečo by si mala spoločnosť vybrať práve vás. Vašou úlohou je presvedčiť osobu, ktorá s Vami robí rozhovor, že ste na prácu najvhodnejší kandidát, že zaujmete vašimi skúsenosťami, chuťou pracovať a ochotou byť súčasťou tímu, pre ktorý môžete byť len prínosom.

10. Akú máte predstavu o plate?
Mali by ste poznať svoju hodnotu na trhu práce a vedieť sa realisticky oceniť. Pripravte si čiastku, ktorú si predstavujete ako svoj mesačný hrubý plat. Nie je vhodné o plate zjednávať, mohlo by sa stať, že skončíte na jeho spodnej hranici. Buďte pripravení na to, že svoju predstavu o plate by ste mali vedieť zdôvodniť, a to napr. kvalifikáciou, jazykovými znalosťami, skúsenosťami zo zahraničia a pod. Je potrebne opýtať sa aj na bonusy – plat môže mať viac ako dve zložky. Môže obsahovať aj variabilnú časť, prípadne bonusy, ktoré závisia od výkonu. Je dobre opýtať sa aj na nefinančné benefity. Množstvo spoločností poskytuje zamestnancom poukážky do fitnescentier, kina, atd.

Neprípustné otázky zo strany personalistov

Máte nejaké telesné postihnutie, trpíte nejakou chronickou chorobou?
Táto otázka smie byť položená v prípade, ak váš zdravotný stav úzko súvisí s vykonávaním pracovnej pozície. Personalista sa môže opýtať, či trpíte zdravotným postihnutím, ktoré by vykonávanie pozície znemožňovalo. Na otázku odpovedajte pravdivo, ale nezachádzajte pritom do podrobností.

Ste tehotná? Plánujete si v najbližšom čase založiť rodinu?
Táto otázka je neprípustná. Význam má len v prípade, ak obsadzovaná pozícia má taký charakter, že ju zo zákona nesmie zastávať tehotná žena, prípadne matka malého dieťaťa.

Ste členom niektorej politickej strany alebo politického zoskupenia?
Táto otázka je neprípustná a nemusíte na ňu odpovedať.

Pripravené v spolupráci s personálnou agentúrou CPL Jobs, s. r. o.

Viac o téme: Interview Pracovný Pohovor Kariera2010
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: red.

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy