Ako správne odpovedať na otázku: "Prečo chcete pracovať pre našu spoločnosť?"

Existuje viacero spôsobov, ako sa popasovať s touto na pohovoroch často omieľanou otázkou. Hoci sa nedá spoľahnúť len na jeden konkrétny prístup, ktorý bude vyhovovať všetkým, rozhodne by ste sa nemali báť spomenúť, že je podľa vás spoločnosť, pre ktorú chcete pracovať absolútne skvelá.

Ukážte náborárom na pohovore svoje nadšenie aj to, že ste sa doma zodpovedne pripravovali. Nasaďte laťku vysoko a ohromte ich svojimi znalosťami o spoločnosti. "Veľmi rád by som sa stal súčasťou tejto rastúce firmy, ktorá je lídrom v oblasti priemyslu X a vďaka nedávnej akvizícii spoločnosti XYZ jej vplyv ešte porastie." Alebo spomeňte konkrétne informácie zo sociálnych sietí, pretože ste zapáleným followerom na LinkedIn, Facebooku či Instagrame.

Ako správne odpovedať na Galéria fotiek (2)

Rozprávajte o tom, ako vás teší, že je značka v kontakte so svojimi zákazníkmi, ako je orientovaná na ľudí, ktorým poskytuje svoje služby. Rozhodne nezabudnite na pohovore zdôrazniť, ako môžete vďaka svojim zručnostiam, skúsenostiam a entuziazmu prispieť k fungovaniu spoločnosti zamestnávateľa a ako spolu budete výborne ladiť. "Päť rokov som zbieral skúsenosti na obdobnej pozícii v spoločnosti XYZ. Verím, že ich tu premením na prospech celej firmy."

Vaše nadšenie a entuziazmus pre prácu i samotného zamestnávateľa by mali byť vždy v popredí. Prajeme vám veľa šťastia na pohovore.

Ak sa cítite byť pripravený na ďalší pohovor, na Kariéra.sk nájdete stovky voľných pracovných miest z desiatok odvetví. Taktiež sa môžete pridať do Facebookovej skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK. Budete tak pravidelne informovaný o voľných pracovných pozíciách.

Viac o téme: Práca Zamestnanie Pohovor Odpoveď Otázky HR
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, roberthalf

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy