Chystáte sa na pracovný pohovor? 6 tipov, ktoré vás naň pripravia a zbavia stresu

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Nová práca by vám mohla zmeniť život. Prináša viac zodpovednosti, nóbl titul i lukratívny plat. Po tom, čo ste si zistili informácie o spoločnosti, tíme a pozícii jednoducho viete, že ju ozaj veľmi chcete. Zdá sa vám, že hviezdy sa spojili a konečne máte šancu na skutočnú kariérnu blaženosť.

Túto jedinečnú šancu by vám však mohlo prekaziť množstvo nepríjemností ako napríklad meškanie verejnej dopravy, ľstivé otázky a spotené dlane. Skúste sa inšpirovať tipmi, ktoré vám pomôžu zabojovať s pohovorovým stresom a prísť naň sebavedomí a pripravení.

Týždeň pred pohovorom:

Urobte si poriadok

Niekoľko dní pred pohovorom si vytlačte svoj životopis i odporúčania a začnite plánovať. Nájdite si na mape miesto pohovoru a vyberte si najvhodnejší spôsob dopravy. K predpokladanému času presunu odporúčame pripočítať 15 až 20 minút rezervy.

Spravte si prieskum

Ak chcete predísť neschopnosti odpovedať na niektoré otázky, naštudujte si o spoločnosti čo najviac. Drvivé množstvo firiem má stránku na Wikipédii, ktorá zahŕňa väčšinu potrebných informácii. Takisto si môžete pozrieť oficiálnu stránku spoločnosti a prečítať si aspoň desať článkov v médiách. Dajte si tú námahu a zistite si niečo i o osobe, ktorá bude pohovor viesť. V tomto prípade sa spoľahnite na sociálne siete ako Facebook a LinkedIn.

Nacvičujte

Dohodnite sa s priateľom, sadnite si s ním v príjemnej kaviarni a dajte mu zoznam zvyčajných pohovorových otázok. Napriek tomu, že to nie je naostro, správajte sa na stretnutí zodpovedne. Stanovte si čas a všetky otázky zodpovedajte bez prestávky. Potom sa spýtajte na spätnú väzbu a proces zopakujte s ďalšími troma priateľmi. Po poslednej káve sa určite budete cítiť pripravení na všetko.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

Večer pred pohovorom:

Poriadne sa vyspite

Existuje celá škála výskumov, ktoré sa zaoberajú prepojením medzi spánkom, stresom a kognitivnými funkciami. Možno ste počuli o tom, že šoférovať, keď ste nevyspatí je horšie ako v opitosti. Podľa zistení Národnej autority bezpečnosti diaľničnej dopravy v Spojených štátoch je to skutočne pravda. Na pohovor by ste určite nikdy nešli opití, preto sa uistite, že budete mať dostatok spánku, aby ste mohli podať ten najlepší výkon.

Ráno pred pohovorom:

Rozhýbte sa

Po dobrom nočnom spánku vstaňte zavčasu a ako radí Klinika Mayo „rozhýbte sa“. Doprajte si 20 až 30 minútové cvičenie, ktoré vám rozprúdi krv, dodá vám endorfíny a zníži napätie i úzkosť.

Doprajte si vhodné jedlo

Skôr než vyrazíte, po rannom cvičení si dajte správne jedlo. Racionálne potraviny totiž môžu zlepšiť kognitívne funkcie, pamäť a koncentráciu, takže sa uistite, že využijete ich výhody.

Viac o téme: Pomoc Triky Tipy Stres Pohovor Nervozita
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: huffingtonpost.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy