Chystáte sa na pohovor? Týchto 5 vecí odradí zamestnávateľa už v prvých sekundách

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos

Predstavte si, že by ste na pohovor prišli v kovbojskom klobúku, sombrere alebo v potápačskom výstroji. Znie to premrštene, ale faktom zostáva, že ak by ste sa v podobnom outfite ukázali, miesto by ste viac než pravdepodobne nedostali. Čím skôr si uvedomíte, že vzhľad vás reprezentuje ešte predtým, ako vôbec otvoríte ústa, tým väčšiu šancu máte využiť to vo vlastný prospech. Čo dokáže potenciálneho zamestnávateľa odradiť hneď, ako vás uvidí?

Prispôsobte sa firemnej kultúre obliekania

Oblečte sa v štýle firemnej kultúry a dajte tak najavo, že jej rozumiete. Pokiaľ chcete pracovať vo fabrike, nepríďte v obleku alebo nohavicovom kostýme, budete pôsobiť ako päsť na oko. Rovnako by ste do kancelárie nemali zavítať v roztrhaných džínsoch.

Pozor na logo konkurencie

Dajte si dobrý pozor, aby ste na pohovor neprišli v oblečení s logom konkurenčnej spoločnosti alebo s jej produktom. Ak chcete prácu vo konkrétnej firme, nemali by ste ukazovať preferenciu inej značky. Vyhnite sa akýmkoľvek logám i značkám a stavte na jednoduchosť.

Nevyzerajte ako lajdák

Páni, vyvarujte sa pokrčených košieľ, zašpinených nohavíc, zaprášených topánok a niekoľkodňového strniska. Dámy, pozor na pančuchy s očkom a oblečenie, ktoré vám sedelo pred piatimi rokmi, skôr než ste schudli či pribrali tých desať kíl. Prácu dostávajú ľudia, ktorí sa starajú, vyzerajte ako jeden z nich.


Prečítajte si tiež: 7 príšerných a nepravdivých tipov ako hľadať prácu: Toto určite nerobte!​


Neprežeňte to s parfumom, nezabudnite na antiperspirant

Ak idete na pracovný pohovor, máte pôsobiť sympaticky a ako vhodný adept na doplnenie tímu. Nemusíte míňať litre parfumu, no dajte si pozor na osobnú hygienu. Keďže budete v strese, nešetrite antiperspirantom. Nikto by nechcel za kolegu človeka, ktorý zanedbáva sprchu.

Pochovať vás môže aj negatívny postoj

Pokiaľ váš bežný postoj zahŕňa hnev, zlosť, pesimizmus, úzkosť alebo paniku, doprajte si pred vstupom do dverí hlboký nádych a potlačte ich. Pohovory sú v niektorých veciach rovnaké ako šoubiznis. Keď príde čas, musíte byť schopní podať výkon a publikum vás musí milovať.

Viac o téme: Pohovor Nevhodné Odradiť
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

Staršie správy
Staršie správy