Personalisti sú z Marsu, kandidáti z Venuše

Personalisti sú z Marsu, kandidáti z Venuše.Personalisti sú z Marsu, kandidáti z Venuše. Zdroj: thinkstock.com

Tentokrát sa nebudeme rozprávať o tom, že muži sú z Marsu a ženy z Venuše, ale túto teóriu trochu upravíme na vzťah medzi personalistom a kandidátom na pracovnom trhu. Na konkrétnych príkladoch vám ukážeme, že v ich komunikácii dochádza často k nedorozumeniam.

 

"Váš životopis si uchováme v databáze."

Podľa štatistiky kariérneho portálu MedReps.com, ktorá spolupracuje s medzinárodnými spoločnosťami, ako je napríklad Johnson&Johnson alebo Abbott, dostávajú spoločnosti na jednu pracovnú pozíciu až 250 životopisov. Každému životopisu venujú v priemere 6 sekúnd. Keď personalista povie, že si životopis s vaším súhlasom uchová v databáze, veľa kandidátov si túto vetu „preloží“ takto: „Môžete sa spoľahnúť, určite vám prácu nájdeme.“

Skutočnosť je však taká, že by ste sa nemali spoliehať na jednu alebo dve pracovné pozície, ale aktívne by ste mali vyhľadávať aj ďalšie príležitosti. Zájdite napríklad do coworkingového centra vo vašom meste, na networkingové stretnutia alebo začnite s oslovovaním personalistov na pracovnej sieti LinkedIn. Takmer každý slovenský personalista alebo riadiaci pracovník sa nachádza na tejto sociálnej sieti.

"Určite sa vám ozvem."

Určite poznáte aj túto vetu, ktorú vyriekne personalista na konci pracovného pohovoru. Veta „určite sa vám ozvem“ vám dáva nádej a už teraz sa neviete dočkať telefonátu od personalistu. Mali by ste však vedieť, že až 94 percent personalistov si pozrie váš profil na sociálnych sieťach. Traja uchádzači o prácu sú dokonca nezamestnaní, čo vám zvyšuje šance na úspech a úspešný výberový pohovor. Dlhodobo nezamestnaní totiž strácajú pracovné návyky. Odporúča sa nezahltiť personalistov vysokým počtom otázok, ale byť s nimi v kontakte aj po pracovnom pohovore. Môžete sa s nimi spojiť na sociálnej sieti LinkedIn alebo im zaslať ďakovný email.

"Rozhodli sme sa pre vás."

Ak z úst personalistu započujete túto odpoveď, je to, akoby ste zabehli maratón s výborným výsledkom a vy ste v behu schopní dokonca pokračovať ďalej – do práce by ste nastúpili ihneď. Aj keď veľa personalistov vyhľadáva nových zamestnancov schopných začleniť sa do pracovného kolobehu čo najskôr, väčšinou prijímajú do zamestnania začiatkom alebo v strede mesiaca.  Personalistom trvá 24,5 pracovných dní, aby našli človeka na pracovnú pozíciu, pri technických pozíciách je to dokonca 38,9 dní. Je preto dôležité opýtať sa na termín nástupu priamo na pohovore. Nemusíte nikam utekať, vy už ste vyhrali.

Typy, ako si vzájomne porozumieť :

  • Majte presne stanovené ciele a buďte si istí pozíciou, o ktorú sa uchádzate.
  • Zostaňte so spoločnosťou v kontakte, avšak nepripomínajte sa príliš často.
  • V životopisoch uvádzajte len pravdivé informácie.
  • Buďte voči sebe kritickí. Uchádzajte sa o pozície, na ktoré máte kvalifikáciu a potrebné vedomosti.
  • Buďte proaktívni – networkingujte, udržujte krok s trendmi a pracujte na zlepšení svojich zručností.

Niekedy to vyzerá tak, že personalisti sú z Marsu a kandidáti z Venuše, ale niekoľkými krokmi smerom k sebe, je možné „pristáť“ na jednej planéte ... Zem.

Viac o téme: Mars Venuša Planéta Planéty Pracovný pohovor Prijímací pohovor Komunikačné nezhody Nedorozumenia
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: mashable.com, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy